Egy tál meleg leves ebédre és vacsorára is jól esik
A tárkonyos raguleves kedvelt magyar levesünk, amelyet sokféleképpen el lehet készíteni. Készíthető sertésből, vadhúsból és csirkéből is. Alig tartalmaz kalóriát, cserébe tele van sok vitaminnal, ami a zöldségeknek és a citromlének is köszönhető. Ha tejszínnel készíted, akkor krémesebb lesz, de ha csak tejföl kerül bele, akkor is finom lesz. Szárított tárkony helyett tárkonyecetet is használhatsz. A citromlét viszont ne felejtsd ki belőle, mert kell, hogy egy kicsit savanykás legyen, ez egészíti ki a legjobban a zöldségek és a hús párosát és ettől lesz más, mint egy húsleves vagy egy zöldségleves. Készítsd el a receptem alapján egészségesen, liszt nélkül!
Egy tál tárkonyos raguleves jól esik ebédre és vacsorára is.
Tárkonyos raguleves egészségesen
Hozzávalók
- 300 g csirkemellfilé
- 1,5 evőkanál olívaolaj
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db közepes méretű sárgarépa
- 1 db nagyobb darab petrezselyemgyökér
- 1 db kisebb zellergumó
- 1 marék zöldborsó (fagyasztott)
- só
- őrölt fehér bors
- 2 csipet szárított, morzsolt tárkony
- 200 ml főzőtejszín (22%-os)
- 2 evőkanál tejföl (12%-os)
- ½ citrom leve
- víz
Elkészítés
- A hagymát, a répát, a zellert, a petrezselyemgyökeret tisztítsd meg, és vágd apró kockákra. A húst vágd 1 cm-es kockákra. A fokhagymát aprítsd fel.
- A vöröshagymát olívaolajon pirítsd üvegesre, majd add hozzá a húst. Sózd, borsozd, és addig párold, amíg a hús félig megpuhul. Add hozzá a fokhagymát.
- Tedd bele a zöldségeket, sózd meg újra, add hozzá a szárított tárkonylevelet és pirítsd össze a hússal. Ez kb. 5-8 perc.
- Ha már összepirult, akkor öntsd fel vízzel.
- Főzd puhára a hozzávalókat.
- Amikor már minden megfőtt, akkor tejfölös habarással sűrítsd. A tejfölt tedd egy keverőtálba (Ha sűrűbbre szeretnéd, tehetsz hozzá egy evőkanál zabpehelylisztet is, de a liszt el is hagyható.) add hozzá a tejszínt és fél citrom levét, valamint egy csipet tárkonyt is még. Merőkanállal apránként add a forró levest a tejfölhöz, és közben habverővel kevergesd, hogy ne csapódjon ki. 3-4 merőkanálnyit tegyél bele, majd az egészet öntsd a forrásban lévő leveshez, és forrald át az egészet.
- Fogyasztásnál ízesítsd még pár csepp citromlével.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Vasvarine Gönczy Ágnes mondta
Kedves Rita!Eddig a legjobb amit ezzel kapcsolatban találtam.
Imádok főzni és enni is elsősorban különleges ételeket édességeket,,,
Többféle diétát kipróbáltam de egy éven belül mindig vissza is jöttek a kilók…☹️
8-9kg-tól szeretnék megszabadulni.
Így elkezdem a receptjeid alapján és bízom benne ezúttal meg is tudom
tartani (59kg )a célsúlyomat
Köszönettel:
Ágnes
Földi Rita mondta
Kedves Ágnes! Kívánom, hogy sikerüljön elérni a célodat. Köszönöm, hogy írtál!