Tárkonyos raguleves egészségesen

Egy tál meleg leves ebédre és vacsorára is jól esik
Tárkonyos raguleves egészségesen

A tárkonyos raguleves kedvelt magyar levesünk, amelyet sokféleképpen el lehet készíteni. Készíthető sertésből, vadhúsból és csirkéből is. Alig tartalmaz kalóriát, cserébe tele van sok vitaminnal, ami a zöldségeknek és a citromlének is köszönhető. Ha tejszínnel készíted, akkor krémesebb lesz, de ha csak tejföl kerül bele, akkor is finom lesz. Szárított tárkony helyett tárkonyecetet is használhatsz. A citromlét viszont ne felejtsd ki belőle, mert kell, hogy egy kicsit savanykás legyen, ez egészíti ki a legjobban a zöldségek és a hús párosát és ettől lesz más, mint egy húsleves vagy egy zöldségleves. Készítsd el a receptem alapján egészségesen, liszt nélkül!  

Tárkonyos raguleves

Egy tál tárkonyos raguleves jól esik ebédre és vacsorára is.

Tárkonyos raguleves
Diétás csirkemell receptek Receptfüzet borító
Tárkonyos raguleves

Tárkonyos raguleves egészségesen

Egy tál meleg leves ebédre és vacsorára is jólesik
Elkészítés:35 minutes
Étkezés: Ebéd, Leves, Vacsora
Konyha: magyar
Típus: csirkés, gluténmentes
Adag: 8 adag
Kalória: 154kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 300 g csirkemellfilé
  • 1,5 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db közepes méretű sárgarépa
  • 1 db nagyobb darab petrezselyemgyökér
  • 1 db kisebb zellergumó
  • 1 marék zöldborsó (fagyasztott)
  • őrölt fehér bors
  • 2 csipet szárított, morzsolt tárkony
  • 200 ml főzőtejszín (22%-os)
  • 2 evőkanál tejföl (12%-os)
  • ½ citrom leve
  • víz

Elkészítés

  • A hagymát, a répát, a zellert, a petrezselyemgyökeret tisztítsd meg, és vágd apró kockákra. A húst vágd 1 cm-es kockákra. A fokhagymát aprítsd fel.
  • A vöröshagymát olívaolajon pirítsd üvegesre, majd add hozzá a húst. Sózd, borsozd, és addig párold, amíg a hús félig megpuhul. Add hozzá a fokhagymát.
  • Tedd bele a zöldségeket, sózd meg újra, add hozzá a szárított tárkonylevelet és pirítsd össze a hússal. Ez kb. 5-8 perc.
  • Ha már összepirult, akkor öntsd fel vízzel.
  • Főzd puhára a hozzávalókat.
  • Amikor már minden megfőtt, akkor tejfölös habarással sűrítsd. A tejfölt tedd egy keverőtálba (Ha sűrűbbre szeretnéd, tehetsz hozzá egy evőkanál zabpehelylisztet is, de a liszt el is hagyható.) add hozzá a tejszínt és fél citrom levét, valamint egy csipet tárkonyt is még. Merőkanállal apránként add a forró levest a tejfölhöz, és közben habverővel kevergesd, hogy ne csapódjon ki. 3-4 merőkanálnyit tegyél bele, majd az egészet öntsd a forrásban lévő leveshez, és forrald át az egészet.
  • Fogyasztásnál ízesítsd még pár csepp citromlével.

Diétánál erre figyelj!

1 adag (kb. 250 ml)
Energia: 154 kalória
Fehérje: 12 gramm
Szénhidrát: 6 gramm
Zsír: 9 gramm

Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ez is érdekelhet:

3 Comments

  1. Kedves Rita!Eddig a legjobb amit ezzel kapcsolatban találtam.
    Imádok főzni és enni is elsősorban különleges ételeket édességeket,,,
    Többféle diétát kipróbáltam de egy éven belül mindig vissza is jöttek a kilók…☹️
    8-9kg-tól szeretnék megszabadulni.
    Így elkezdem a receptjeid alapján és bízom benne ezúttal meg is tudom
    tartani (59kg )a célsúlyomat
    Köszönettel:
    Ágnes

Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mennyire tetszett a recept?