
A szicíliai tonhalas lasagne receptet egy gasztro magazinban láttam először. Bizsergető érzés fogott el, amikor olvastam. Éreztem, hogy ki kell próbálnom. Imádom a lasagnét. Zöldségesen, darált húsosan, mindenhogy finom számomra, de ez a tonhalas lasagna minden eddigi receptet lepipált. Az eredeti recepten egy-két dolgon változtattam, hogy egészségesebb és diétásabb legyen. Érdemes Neked is kipróbálnod, ha szeretnéd feldobni egy új recepttel mindennapokat. Szerintem ünnepi ebédnek is tökéletes. Karácsonyra is bátran bevethető azoknál is, akik annyira nem szeretik a halas ételeket, ahogy egy halat nem szerető barátom mondta egyszer ,,a tonhal nem is hal.” Ezzel persze lehet vitatkozni, de előbb inkább próbáld ki ezt a receptet!




Szicíliai tonhalas lasagne – fitnesz recept
Hozzávalók
- 12 db lasagne lap (durum búzából készülő, 200 g)
- 500 gramm Happy Frucht paradicsompüré (ez cukormentes)
- 2 db tonhal konzerv (olívaolajban)
- 1 db lilahagyma
- 1 db palermo paprika (80 g)
- 125 gramm zöld-fűszeres sajtkrém
- 55 ml tej (1,5%-os)
- 125 gramm magozott, zöld olajbogyó (nálam zöld, mert ezt szeretem, de használhatsz feketét is)
- 80 gramm light sajt
- só
- őrölt fekete bors
- morzsolt oregánó
- morzsolt bazsalikom
- ízlés szerint fokhagyma
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
- A hagymát tisztítsd meg és kockázd fel.
- A paprikát is tisztítsd meg és vágd kisebb kockákra.
- Az olajbogyót csepegtesd le.
- A tejet melegítsd fel, és add hozzá a sajtkrémet. Habverő segítségével keverd el. Fontos, hogy egynemű legyen és majd könnyedén rá tudd önteni a tésztára.
- Forrósíts fel egy serpenyőt, öntsd bele az egyik tonhalkonzervről az olajat. Add hozzá a hagymát és a paprikát. A tonhalas olajban pirítsd meg ezeket.
- Vedd lejjebb a hőfokot és öntsd hozzá a paradicsompürét. (Ha fröcskölne, akkor húzd is félre). Add hozzá a tonhalat, lével együtt, majd az olajbogyót és fűszerezd is. Mindenképpen kóstold meg, hogy tudd, mennyi só kell bele. Ne feledd, hogy kicsit az olajbogyó is sós. Forrald össze.
- Vegyél elő egy hőálló tálat és a paradicsomszósz ⅓ részét öntsd bele. Tegyél rá három lasagne lapot, majd kend meg a tetejüket a sajtkrémmel.
- Önts rá még egy adag paradicsomszószt, tegyél rá ismét három lasagne lapot, majd kend meg a tetejüket a sajtkrémmel.
- Öntsd rá a maradék szószt is. Majd tedd rá a maradék három lasagne lapot. Kend meg a tetejét a maradék sajtkrémmel, végül borítsd be sajttal is.
- Fedd le alufóliával és tedd be előmelegített, 180 °C-os sütőbe 40 perce.
- 30 perc után vedd le róla az alufóliát és süsd még kb. 10 percig, hogy a sajt ropogósra süljön rajta.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Ez a kedvenc receptem. Köszi!
Ez lesz karácsonykor. Köszi.