Teljes kiőrlésű panírmorzsában és egy ínyenc salátával
Ez a sajttal-sonkával töltött rántott csirkemell sütőben készült. Az egészséges táplálkozás és a diéta szempontjából is fontos, hogy a bő olajban sütést teljes mértékben elhagyjuk. Erre jó megoldás az air fry. Ha légkeveréses sütőd van, akkor azzal kb. ugyanazt a hatást éred el szerintem. Pár csepp olajjal érdemes bekenni, hogy ropogósabb legyen a bundája. Eleinte aggódtam, hogy hogyan fog átsülni egy ilyen vastagabb hússzelet, de a végeredmény megnyugtató volt. Tökéletesen átsült. Egy belül omlós húst kaptam, amit kívül ropogós panírmorzsa fedett. Mivel ez a bunda elég szénhidrátot tartalmazott számomra, így én már csak egy könnyű salátát találtam ki hozzá. Maradék sütőtök kockák, pirított tökmag került bele és egy mézes-narancsos öntet tette fel az i-re a pontot. Ettől olyan karácsonyi lett. Simán mehet az ünnepi asztalra is!
Egy tenyérnyi nagyságú húst töltöttem meg. Ezt ketté vágtam, amikor elkészült, így egy darab húsból két adag lett. Nekem ez bőven elég volt, de nagyobb étkűekre lehet egy egész húst számolni.
A saláta hozzávalóit úgy írom le, hogy akár egy főre is meg tudod csinálni.
Sajttal-sonkával töltött csirkemell rántva – sütőben sütve!
Hozzávalók
- 2 db (kb. 500 g) csirkemellfilé
- 2 teáskanál sült csirke fűszersó
Töltelék:
- 4 szelet sonka (1 szelet = 16 g)
- 2 darab trappista sajt (1 db = 25 g)
A panírozáshoz:
- 50 g teljes kiőrlésű panírmorzsa
- 20 g zabpehelyliszt
- 1 tojás
- 1 csipet só
A sütéshez:
- 1,5 evőkanál olívaolaj
A 4 adag salátához:
- 4×70 g sült sütőtök kocka
- 4×10 g pucolt tökmag
- 4×2 marék saláta mix
A salátaöntethez:
- 2 db narancs leve
- 2 evőkanál termelői akácméz (vagy xilit)
- 2 evőkanál balzsamecet
Elkészítés
- A húst tisztítsd meg, mosd meg és szárítsd meg.
- Vágj bele egy mély zsebet.
- Alaposan dörzsöld be az egész húst sült csirke fűszersóval.
- Vágj le egy vastag szelet sajtot és csomagold be 2 szelet sonkába. Ezt tömd be a zsebbe.
- Az így kapott töltött húst panírozd be. Vagyis egy lapos tányérba szórj zabpehelylisztet, egy másik lapos tányérba pedig zsemlemorzsát. Egy mély tányérba üss egy tojást, sózd meg és egy villával verd fel.
- A húst előbb a zabpehelylisztben forgasd át, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Az így kapott hússzeleteket fektesd sütőpapírral bélelt tepsire, amit előzőleg kenj meg egy kis olívaolajjal. Mivel a húst nem kell forgatni, így jó, ha alulra is kerül egy kis olaj. Ha ráhelyezted, akkor még a tetejét is locsold meg némi olívaolajjal, hogy ropogósabb legyen.
- Süsd kb. 40 percig 180 °C-ra előmelegített alsó-felső és légkeveréses sütőben.
- Ha kész, pihentesd 10-15 percig, majd szeleteld fel.
- Egy száraz serpenyőben, olaj nélkül pirítsd meg a tökmagot. Egyből öntsd ki egy tálba, különben tovább pirul. Tedd félre.
- A salátaöntet hozzávalóit keverd össze. Tedd félre.
- A salátához maradék sütőtök kockát használtam. Ezt úgy csináltam, hogy a sütőtököt meghámoztam, 1 cm-es kockákra vágtam és sütőpapírra tettem. Sóztam és meglocsoltam olívaolajjal. Megszórtam egy kis rozmaringgal (őrölt is jó). 200 °C-on megsütöttem.
- Tálalás: halmozd a tányér egyik oldalára a salátát, tedd mellé a felszeletelt húst. Szórd rá a sütőtök kockákat, úgy hogy a tányér minden részére jusson. A salátára szórj tökmagot és locsold meg az öntettel.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!