Sajtos rúd teljes kiőrlésű liszttel
Próbáld ki tízóraira vagy uzsira is!
A sajtos rúd teljes kiőrlésű liszttel is készülhet. Ez most egy olyan verzió, ami inkább puha, mint ropogós. Élesztős, kelt tészta, ami nagyon könnyűvé teszi ezt a sajtos rudat. Tízóraira vagy uzsonnára is megállja a helyét, egy pohár kefirrel például. Vendégvárónak is tökéletes. Próbáld ki te is!
Sajtos rúd teljes kiőrlésű liszttel
Uzsi, tízórai vagy vendégváró
Hozzávalók
- 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 100 g sima búzaliszt
- 20 g friss élesztő (Budafokit használtam)
- 100 g tejföl (12%-os)
- 1 tojás
- 8 g só
- 100 g olvasztott vaj (legalább 82% zsírtartalommal)
A tetejére
- 1 tojás a kenéshez
- 100 g trappista sajt reszelve
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit tedd egy keverőtálba és dolgozd össze alaposan. Gyúrj belőle egy cipót és tedd félre. Meleg helyen, letakarva legalább egy órát hagyd pihenni.
- Ezután a cipót tedd egy gyúródeszkára és nyújtsd ki téglalap alakúra. Egy kevés alálisztezés kellhet. Kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtsd ki.
- Kend meg a téglalap alakú tészta tetejét felvert tojással. Szórj a tetejére reszelt sajtot.
- Vágj belőle egy éles késsel csíkokat. Kb. 10 cm hosszú és 1,5 cm széles csíkokat vágj.
- A csíkokat tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire. 200 ℃-os, előmelegített sütőben (alsó-felső és légkeverés) kb. 20 percig süsd – vagy ameddig nem lesz aranybarna a teteje.
- Várd meg amíg kihűl és fogyaszthatod is.
Diétánál erre figyelj!
1 darab
Energia: 64 kalória
Fehérje: 2 gramm
Szénhidrát: 5 gramm
Zsír: 3 gramm
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!