Mézes-citromos öntettel igazi romantikus csemege!
Ha egy igazi nyári saláta receptre vágysz, akkor ne keress tovább! Ez a tökéletes íz kombináció a nyárhoz. Az éretten mosolygó, lédús őszibarack a napfényt idézi. Egy kis vidám huncutságot visz bele az enyhén csípős rukkola. A lágy mozzarella sajt melegséget kölcsönöz neki. A füstölt sonka pedig határozottságot mutat benne. A mézes-citromos olívaolajos öntet romantikusan összetartja az egészet, úgy mint ahogyan a szerelmes párok ölelik egymást a hullócsillagos égbolt alatt. Ez a saláta olyan, mint egy nyári kaland! Kimozdít a komfortzónádból és felpezsdíti az érzékszerveidet. Mire vársz még? Próbáld ki!
Nyári saláta: Rukkola mozzarellával, őszibarackkal és sonkával
Hozzávalók
- 2 marék rukkola
- 1 db lédús őszibarack
- 1 csomag (125 g) mozzarella sajt (ha tudsz, szerezz be valódi bivalytejből készült mozzarellát)
- 2 szelet Fekete erdei sonka
- frissen őrölt tengeri só (még pikánsabb lesz, ha csilis tengeri só van otthon)
- frissen őrölt fekete bors
Öntet:
- 1 teáskanál akácméz
- 2 teáskanál citromlé
- 4 teáskanál olívaolaj
Elkészítés
- Vegyél elő egy szép nagy tálat, amiről majd eszegettek. Dobáld szét rajta a rukkola leveleket. Ne spórolj vele!
- Az őszibarack héját húzd le, vágd negyedekbe és a magját dobd ki. Szépen rendezd el a gyümölcs szeleteket a rukkola tetején.
- Tépkedd szét a kezeddel a mozzarellát, és tedd azt is a tálra.
- Jöhet egy adag fűszer. Frissen őrőlj rá sót, hogy átjárja a mozzarellát. Ha esetleg bivalymozzarellát használsz, azt ne sózd meg.
- Jöhet a sonka. Ezt is csak tépkedd szét a kezeddel, majd oszlasd szét a tálon, hogy csinos legyen.
- Tekerj rá egy adag frissen őrölt fekete borsot.
- Készítsd el az öntetet. Egy kis tálban keverd el a mézet a citromlével és az olajjal. Kóstold meg, hogy kellően édes-savanykás legyen.
- Az öntetet a tálalásnál locsold a salátára.
- A fenti kb. 2 adagnak felel meg. Pirítóst javaslok hozzá.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Vélemény, hozzászólás?