Fehérjében gazdag, fitnesz vacsora
A körözött receptekben az a jó, hogy szinte bármire kenheted, finom lesz. 🙂 Próbáltad már párolt káposztalevélben? Szerintem sokkal finomabb, mint ha salátalevélbe tekernéd. A káposztalevelet meg kell előtte főzni és még izgalmasabb lesz, ha egy szelet sonkát is tekersz bele. Egy fehérjében gazdag, diétás vacsorát csaphatsz belőle. Maximálisan alakbarát, alig tartalmaz szénhidrátot.
Körözött káposztalevélben
Hozzávalók
- 3 nagyobb levél (70 g) kelkáposztalevél
- 3 szelet (33 g) csirkemellsonka vagy karaj (legalább 85% hústartalommal)
- 300 g zsírszegény rögös túró
- 80 g tejföl (12%-os)
- 5 g fűszerpaprika
- só
- őrölt fekete bors
- ízlés szerint őrölt köménymag
- 1 szál (25 g) újhagyma
Elkészítés
- A káposztafejről távolíts el három szép levelet. Ezt legkönnyebben úgy tudod megtenni, ha a torzsánál bevágod és az aljáról kezded el lefejteni a leveleket. Nem baj, ha nem marad egyben teljesen. A levelekről vágd ki a vastagabb szár részeket, hogy könnyebb legyen felhajtani. Mosd meg.
- A leveleket tedd forrásban lévő sós vízbe, és párold meg. Ha már puha a levél, akkor vedd ki, csepegtesd le, és hagyd kihűlni.
- Egy tálban keverd össze a túrót a tejföllel és a fűszerekkel. Add hozzá a felaprított újhagymát is.
- Ha a káposztalevelek kihűltek már, akkor egy tányéron terítsd ki, és tegyél bele egy-egy sonkaszeletet, erre jön a körözött. Két végét hajtsd be a levélnek, majd tekerd fel. Az így kapott töltött káposztaleveleket egyből fogyaszthatod is, vagy hűtőbe téve elteheted vacsorára.
- Fogyaszd pár kanál tejföllel.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!