Sült csirkemell spenótos-fetás gerslivel
Fehérje- és rostforrások egy egészséges ebédben
A sült csirkemell receptek mindig nagyon népszerűek nálam. Ezúttal adni akartam hozzá egy szuper egészséges, rostokban gazdag köretet. Ez lett a gersli, avagy árpagyöngy. Jellegzetes íze kitűnő kombinációt alkot a fokhagymás-spenótos dolgokkal. A krémes feta sajt pedig felteszi az i-re a pontot. Érdemes kipróbálni.
TIPP: A spenótos gersli, mint köret nagyon jól működik tükörtojással vagy vega receptként sült karfiollal és ricottával is. >Spenótos-fetás gersli tükörtojással recept
Sült csirkemell spenótos-fetás gerslivel
Hozzávalók
A sült csirkéhez:
- 400 g csirkemellfilé
- 2 teáskanál Kotányi sült csirke fűszersó
- 1 evőkanál olívaolaj
A spenótos-fetás gerslihez:
- 150 g gersli (árpagyöngy)
- 400 ml víz
- só
- őrölt fekete bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 db paraj porció (fagyasztott)
- 80 g feta sajt
Elkészítés
- A grillezett csirkemell: A csirkemellet tisztítsd meg, hogy ne legyenek rajta csontdarabok. Szeleteld fel. Fűszerezd be sült csirke fűszersóval. Hevítsd fel a grill serpenyődet az olívaolajjal és grillezd meg benne a hússzeletek mindkét oldalát.Vedd ki, és tedd egy hőálló tálba. Fed le alufóliával és 200 ℃-os sütőben 20-25 percig párold. Ettől finom omlós lesz.
- A gersli elkészítése: A gerslit mosd át, és egy órát áztasd. Öntsd le róla a vizet. Ezután tedd forrásban lévő vízbe. Sózd meg. Félig lefedve 30 percig párold, közepes hőfokon és néhányszor megkeverve. Figyelni kell rá, mert ha teljesen lefeded, akkor ki is futhat. 30 perc után tedd bele a paraj porciókat. Sózd és borsozd is. Add hozzá a vékonyan felszeletelt fokhagymát. Keverd el, majd lefedve párold további 15 percig vagy ameddig meg nem puhul.
- A végén keverj hozzá kockákra vágott feta sajtot.
- Tálald a grillezett csirkemellel.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!