Házi fagyi banánból, csokiréteggel
Egészséges hozzávalókból 5 perc alatt kész!
Házi fagyi banánból? Igen, ez tényleg működik! Gyorsan elkészíthető fagyi receptek után kutattam ebben a nyári kánikulában és az Instagram-on szembejött velem egy videó egy házilag készített, Magnumra emlékeztető jégkrémről. Ez alapján megcsináltam az én verziómat, de egészséges kivitelben. Nem mondom, hogy szigorúan diétás, de azt igen, hogy nincs tele felesleges adalékanyagokkal – és az is biztos, hogy segít túlélni a nyári kánikulát!
A házi fagyi alapja: fagyasztott banán
Ehhez a házi fagyi recepthez fagyasztott banán kell. Nem 5 perc, amire kocogósra fagynak a darabok, tehát a lefagyasztási idővel számolj. Meg azzal is kalkulálj, hogy szükséged lesz egy olyan erős turmixgépre, amibe nyugodt szívvel tehetsz jeget is. (Ne most kísérletezd ki szerintem. 🙂 Ha eddig sem csináltál ilyet, akkor ne mosd tedd tönkre a géped.) Nekem pont egy ilyen erős gépem van itthon és korábban már készítettem is benne fagyasztott gyümölcsös fagyit. A Fitnesz Édességek e-bookban is egy gyors csokis fagyi recept van, ami voltaképpen csak fagyasztott banán és kakaópor.
A csokiréteg
A fagyasztott banánból készült fagyi önmagában is élvezetes. Ez a Magnum-szerű finomság viszont már egy igazi extrázott változat. A tetejére egy olvasztott csokiréteg kerül, ami szinte azonnal megdermed, amint ráöntöd. Én még egy kis pirított, durvára vágott mandulát is szórtam rá – így nemcsak extra ropogós lett, de még jobban hozza a klasszikus Magnum-élményt is.
Őszintén szólva, nem állítom, hogy pont olyan, mint az eredeti, de az biztos, hogy elképesztően finom!
A csokibevonat viszont evés közben kissé megnehezítette a dolgot – talán vékonyabb réteg is elég lett volna… csak hát annyira szeretem a csokit, hogy nehezen spórolok vele!
Na, de akkor jöjjön a recept végre!
Házi fagyi banánból, csokiréteggel
Hozzávalók
- 2 db érett banán összevágva és lefagyasztva
- 8 g Kotányi bourbon vanília paszta (vagy ha teljesen cukormenteset szeretnél akkor Natúr vanília pasta)
- 15 g akácméz (vagy Agavé szirup)
- 60 g mandulatej (A Rossaman-ban kapható enerBio Natúr mandulaital-t használtam hozzá.)
A csokiréteghez:
- 60 g étcsokoládé
- 10 g vágott mandulabél (a Sparban lehet kapni)
Elkészítés
- A mandulát egy száraz serpenyőben pirítsd meg. Vigyázz, mert hamar megég. Öntsd ki egy tálba és tedd félre.
- A fagyasztott banánkarikákat tedd bele a turmixgépbe, öntsd rá a tejet, add hozzá a mézet és a vanília pasztát. Turmixold krémesre, majd egy kanál segítségével adagold ki három kisebb tálkába.
- A csokit törd kisebb darabokra és tedd egy üvegtálba. Olvaszd fel mikróban és locsold a fagyi tetejére.
- Szórd az olvasztott csoki tetejére a pirított mandulát.
- Fogyaszd el azonnal, és amit később ennél meg, azt tedd fagyasztóba.
- Ha fagyasztóba teszed és utána ennéd meg, akkor várni kell vele 10-15 percet, mire újra fogyasztható állagú lesz.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!