Go Back
görög saláta vacsora

Görög saláta

Diétás vacsora is lehet
Elkészítés:15 minutes
Étkezés: Saláta
Konyha: mediterrán
Típus: 15 perces étel, gluténmentes, húsmentes, sütés nélküli
Adag: 2 adag
Kalória: 172kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 100 g feta sajt (laktózmentes is lehet)
  • 3 db paradicsom
  • ½ kígyóuborka
  • 1 db lilahagyma
  • 1 csipet szárított, morzsolt bazsalikom (még jobb, ha frisset is használsz)
  • 1 csipet szárított, morzsolt oregánó
  • 1 teáskanál extra szűz olívaolaj
  • pár szám magozott, zöld olajbogyó (nálam zöld, mert a feketét nem szeretem)

Elkészítés

  • A lilahagymát vágd finomra és tedd egy keverőtálba. A paradicsomot, uborkát, feta sajtot kockázd fel és tedd a tálba. Add hozzá az olajbogyót is. Fűszerezd oregánvóal és bazsalikommal. Keverd össze.
  • Érdemes állni hagyni egy kis időre, hogy jobban összeérjenek az ízek.

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 172 kalória
Fehérje: 8 gramm
Szénhidrát: 9 gramm
Zsír: 12 gramm