Csirkemell zöldfűszeres sajtkrémmel, paradicsommal és cukkinivel

Gyors és egyszerű Fitnesz ebéd
Csirkemell zöldfűszeres sajtkrémmel

Gyors és egyszerű csirkemell receptet keresel? Imádod az olasz ízeket? Ügyelsz az egészséges táplálkozásra? Ez a Te recepted! Ahhoz, hogy omlós csirkét kapjál, csak meg kell kenned sajtkrémmel, majd a tetejére cukkinit, paradicsomot, sajtot tenned. Ezeket össze kell sütnöd, végül élvezni a mennyei ízeket. Ha úgy érzed, hogy már kezded unni a csirkemell recepteket, akkor ezzel dobd fel a heti menüdet!

Diétás csirkemell receptek Receptfüzet borító
Csirkemell zöldfűszeres sajtkrémmel

Csirkemell zöldfűszeres sajtkrémmel, paradicsommal és cukkinivel

Gyors és egyszerű fitnesz ebéd
Elkészítés:1 hour
Étkezés: Ebéd
Konyha: mediterrán
Típus: csirkés
Adag: 4 adag
Kalória: 460kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 500 gramm csirkemellfilé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 2 csipet olaszos fűszerkeverék
  • 1 darab paradicsom
  • 80 gramm zöldfűszeres sajtkrém (Milfina Kräuter zöldfűszeres sajtkrémet használtam)
  • 100 gramm light trappista sajt
  • ½ cukkini
  • 200 gramm basmati rizs

Elkészítés

  • A csirkemellet tisztítsd meg. Mosd meg, hogy lejöjjenek róla az esetleg rajta maradt csontdarabok. Szárítsd meg. Vékonyan szeleteld fel.
  • Vegyél elő egy sütőpapírt. Tedd rá a húst. Szórd meg sóval és olasz fűszerrel a csirkemell szeletek mindkét oldalát. A papírral fedd be és ezen keresztül klopfold ki, így a fűszerek még jobban beleivódnak a hús rostjaiba.
  • Tedd egy tepsibe vagy jénai tálba a befűszerezett hússzeleteket és kend meg zöldfűszeres sajtkrémmel a tetejüket, mintha csak egy szelet kenyeret kennél.
  • A cukkinit mosd meg és szeleteld fel vékonyan. Enyhén sózd és borsozd, majd tedd a sajtkrém tetejére.
  • Szeletelj fel egy paradicsomot és tedd a cukkini tetejére. Minden húsra 2 szelet paradicsom jut. A paradicsomot is szórd meg olaszos fűszerkeverékkel.
  • Locsold meg olajjal.
  • Szórd meg reszelt sajttal. Fedd le alufóliával.
  • 200 °C-os előmelegített sütőben süsd, fólia alatt 40 percig, majd vedd le róla a fóliát és pirítsd még 15 percig.
  • Ha kész, akkor kapcsold ki a sütőt, de még ne vedd ki. Hagyd bent még 10 percig és ne nyisd ki az ajtót, ettől puha és omlós marad a húst.
  • Fogyaszd párolt basmati rizzsel és rukkolával.

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 460 kalória
Fehérje: 41 gramm
Szénhidrát: 41 gramm
Zsír: 14 gramm
Recept és ételfotók: Földi Rita

Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ez is érdekelhet:

One Comment

Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mennyire tetszett a recept?