Cukormentes áfonyás muffin

Így készíts egészséges muffint, ami tényleg finom!
Cukormentes áfonyás muffin

Cukormentes muffin receptet könnyű találni, de nehéz olyat, ami nem száraz és íztelen. Megmutatom, hogyan lesz igazán finom a muffin. A legjobb az ilyen receptekben, hogy szinte elronthatatlan. De azért szerintem a siker titka két dologban rejlik. Az egyik, hogy érdemes szilikonos muffin formát használni, mert ebből tutira ki fog jönni a sütés után, még akkor is ha kevesebb kókuszolajat használsz. A másik titok pedig az, hogy jó habosra kell keverni a hozzávalókat és az sem árt ha sütőport is használsz, mert így magasra fognak nőni a muffinok a hő hatására. Már csak egy kérdés maradt: Mikor fogyassz muffint, ha diétázol? Ebből az áfonyás muffinból nyugodtan ehetsz a diétád alatt is egyet tízóraira vagy uzsonnára.

Cukormentes áfonyás muffin
Cukormentes áfonyás muffin
Cukormentes áfonyás muffin
Fitnesz Édességek e-book
Cukormentes áfonyás muffin

Cukormentes áfonyás muffin

Így készíts egészséges muffint, ami tényleg finom!
Elkészítés:25 minutes
Étkezés: Desszert
Konyha: magyar
Típus: 30 perces étel, elviteles étel, húsmentes
Adag: 12 darab
Kalória: 166kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 120 g teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
  • 80 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 150 g eritit
  • 10 g vaníliás xilit
  • 100 g kókuszolaj
  • 2 db tojás (L-es méretű)
  • 8 g sütőpor
  • 280 g natúr joghurt
  • 100 g friss áfonya

Elkészítés

  • Az áfonyát mosd meg, csepegtesd le, és tedd félre.
  • Az erititet és a vaníliás xilitet tedd egy keverőtálba.
  • Olvaszd fel a kókuszolajat egy lábosban, és öntsd hozzá az édesítőszerekhez. Habverővel keverd el.
  • Add hozzá a tojásokat és keverd el a habverővel.
  • Add hozzá a sütőport, a joghurtot és a liszteket. Az egészet egyenletesen keverd át egy kanál segítségével.
  • A legvégén óvatosan keverd bele az áfonya felét is.
  • Az így kapott masszát kanalazd szilikon muffin formákba, ¾ -ed részig. A tetejét szórd meg a maradék áfonyával.
  • 200 ℃-ra előmelegített sütőben 20-22 percig süsd.
  • Ha megsült, hagyd benne a formákban és várd meg, amíg kihűl. Csak akkor vedd ki a formákból és fogyaszd el, ha már nem meleg.
  • Tipp: áfonya helyett bármilyen idénygyümölccsel is elkészítheted.

Diétánál erre figyelj!

1 darab
Energia: 166 kalória
Fehérje: 4 gramm
Szénhidrát: 13 gramm
Zsír: 10 gramm

Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ez is érdekelhet:

2 Comments

  1. Kedves Rita! Csodás recepteket küldték, kipróbálom őket! Köszönöm nagyon neked. Ölellek Judit

Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mennyire tetszett a recept?