Go Back
Cukormentes áfonyás muffin

Cukormentes áfonyás muffin

Így készíts egészséges muffint, ami tényleg finom!
Elkészítés:25 minutes
Étkezés: Desszert
Konyha: magyar
Típus: 30 perces étel, elviteles étel, húsmentes
Adag: 12 darab
Kalória: 166kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 120 g teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
  • 80 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 150 g eritit
  • 10 g vaníliás xilit
  • 100 g kókuszolaj
  • 2 db tojás (L-es méretű)
  • 8 g sütőpor
  • 280 g natúr joghurt
  • 100 g friss áfonya

Elkészítés

  • Az áfonyát mosd meg, csepegtesd le, és tedd félre.
  • Az erititet és a vaníliás xilitet tedd egy keverőtálba.
  • Olvaszd fel a kókuszolajat egy lábosban, és öntsd hozzá az édesítőszerekhez. Habverővel keverd el.
  • Add hozzá a tojásokat és keverd el a habverővel.
  • Add hozzá a sütőport, a joghurtot és a liszteket. Az egészet egyenletesen keverd át egy kanál segítségével.
  • A legvégén óvatosan keverd bele az áfonya felét is.
  • Az így kapott masszát kanalazd szilikon muffin formákba, ¾ -ed részig. A tetejét szórd meg a maradék áfonyával.
  • 200 ℃-ra előmelegített sütőben 20-22 percig süsd.
  • Ha megsült, hagyd benne a formákban és várd meg, amíg kihűl. Csak akkor vedd ki a formákból és fogyaszd el, ha már nem meleg.
  • Tipp: áfonya helyett bármilyen idénygyümölccsel is elkészítheted.

Diétánál erre figyelj!

1 darab
Energia: 166 kalória
Fehérje: 4 gramm
Szénhidrát: 13 gramm
Zsír: 10 gramm