Az áfonyát mosd meg, csepegtesd le, és tedd félre.
Az erititet és a vaníliás xilitet tedd egy keverőtálba.
Olvaszd fel a kókuszolajat egy lábosban, és öntsd hozzá az édesítőszerekhez. Habverővel keverd el.
Add hozzá a tojásokat és keverd el a habverővel.
Add hozzá a sütőport, a joghurtot és a liszteket. Az egészet egyenletesen keverd át egy kanál segítségével.
A legvégén óvatosan keverd bele az áfonya felét is.
Az így kapott masszát kanalazd szilikon muffin formákba, ¾ -ed részig. A tetejét szórd meg a maradék áfonyával.
200 ℃-ra előmelegített sütőben 20-22 percig süsd.
Ha megsült, hagyd benne a formákban és várd meg, amíg kihűl. Csak akkor vedd ki a formákból és fogyaszd el, ha már nem meleg.
Tipp: áfonya helyett bármilyen idénygyümölccsel is elkészítheted.