Vaníliás-almás szelet

Diétás édesség, ami nyáron is jól esik!
Vaníliás-almás szelet

Mivel lehet feldobni egy almás diétás édesség receptet? Vaníliapudinggal és kakaóporral! Azt hiszed, hogy már az összes almás receptet kipróbáltad? Adj még egy esélyt ennek a krémes vaníliapudinggal készült desszertnek is. Hűtve a legfinomabb, így a nyári kánikulában is jól fog esni.

almás diétás édesség
Fitnesz Édességek e-book
almás diétás édesség

Vaníliás-almás szelet

Diétás édesség
Elkészítés:3 hours 30 minutes
Étkezés: Tízórai
Konyha: magyar
Típus: húsmentes
Adag: 6 szelet
Kalória: 214kcal
5 from 1 vote
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

A tésztához:

  • 100 g finomszemű zabpehely
  • 30 g mandulabél
  • 1 lapos evőkanál (10 g) kakaópor (cukor nélküli, zsírszegény)
  • 30 g eritrit
  • 30 g xilit
  • 170 g natúr görög joghurt

A krémhez:

  • 200 ml tehéntej (1,5%-os)
  • 1 dl víz
  • 1 csomag (40 g) vaníliás pudingpor (cukormentes)
  • 40 g xilit

A krémbe:

  • 1 kicsi alma

A szóráshoz:

  • 1 lapos evőkanál (8 g) kakaópor (cukor nélküli, zsírszegény)
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítés

  • Még az elején kapcsold be a sütőt, és melegítsd fel 180 °C-ra (alsó, felső sütés légkeveréssel).
  • Tedd egy aprítógépbe vagy turmixgépbe a mandulabelet és őröld lisztszerű állagúra, majd tedd egy keverőedénybe.
  • Add hozzá a zabpelyhet, a xilitet, az erititet, a kakaóport és keverd össze egy kanállal.
  • Add hozzá a görög joghurtot is és készíts belőle egy masszát. (Kicsit lágy lesz.)
  • A masszából készíts egy hengert és vágd három felé. A három részt gyúrd össze három golyóvá.
  • A golyókat tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól távol. Simítsd el egy kanál segítségével úgy, hogy három egyforma téglalapot kapj. Kb. 0,5 cm vastagságúra simítsd.
  • Süsd meg a téglalapokat előmelegített sütőben csak 10 percig. Amikor kiveszed, olyan mintha nem lenne átsülve, de ez normális.
  • Várj 10 percet, hogy kicsit kihűljön, majd húzd le a téglalapokról a sütőpapírt, és helyezd egy tálcára. Tedd félre.
  • A pudingport és a xilitet öntsd egy tálba. Öntsd fel egy kevés hideg vízzel úgy, hogy félig ellepje. Keverd csomómentesre.
  • Forrald fel tejet, és add hozzá a pudingporos keveréket. Főzd kevergetve addig, amíg sűrű krémet kapsz.
  • Az így kapott krémmel kend meg egyenletesen az egyik kisütött téglalapot.
  • Szeletelj fel vékony cikkekre egy kisebb almát és ⅓ részét halmozd a puding tetejére.
  • Tedd rá a második téglalapot, majd kend meg pudinggal és tegyél bele almaszeleteket.
  • Tedd rá a harmadik téglalapot. Erre is puding jön és a maradék almaszelet.
  • 3 órára tedd be hűtőbe, hogy megpuhuljon a tésztaréteg.
  • Amikor kiveszed, szórd meg a tetejét kakaóporral és fahéjjal, majd szeleteld fel.

Diétánál erre figyelj!

1 darab
Energia: 214 kalória
Fehérje: 7 gramm
Szénhidrát: 33 gramm
Zsír: 8 gramm

Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ez is érdekelhet:

3 Comments

Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mennyire tetszett a recept?