Húsmentes finomság tészta rajongóknak
A cukkinival készült vega lasagne recept után jöjjön most egy mexikói szószos verzió. Azért szeretem ezt a receptet, mert sokkal kevesebb idő elkészíteni, mint a húsosat és nagyon jól tud jönni, amikor valami gyorsat és finomat akarok összedobni. Persze a sütéshez kell 40 perc, de ha betetted, akkor onnantól kezdve szabad vagy. Vagy mégsem? Én ilyenkor általában a sütő előtt somfordálok, hogy lássam, mikor lesz már végre készen?! 😊
Vega lasagne mexikói szósszal
Hozzávalók
- 6 db (100 g) lasagne lap (durum búzalisztből)
- 1 db padlizsán
- 1 db lila hagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 300 ml Happy Frucht paradicsompüré (ez cukormentes)
- 2 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 1 csipet oregánó
- 1 csipet bazsalikom
- 120 gramm vörösbab konzerv
- 120 gramm csemegekukorica konzerv
- ½ kápia paprika (vagy palermo paprika)
- 2 rúd szárzeller
- 125 gramm light mozzarella
- 1 db paradicsom
- 50 gramm reszelt parmezán sajt
Elkészítés
- Még az elején kapcsold be a sütőt, és melegítsd fel 200°C-ra (alsó és felső sütés, légkeveréssel).
- A paprikát mosd meg, és kockázd fel. Tedd félre.
- A szárzellert tisztítsd meg, és vágd kockákra. Tedd félre.
- A hagymát tisztítsd meg, és kockázd fel. Tedd félre.
- A sajtot reszeld le. Tedd félre.
- A mozzarellát és a paradicsomot szeleteld fel. Tedd félre.
- A padlizsánt mosd meg, vágd le a szárát, és kockázd fel. Tedd félre.
- Forrósíts fel egy magas falú serpenyőt és tedd bele a padlizsán kockákat. Olaj nélkül, kevergetve süsd, addig, amíg kicsit meg nem pirulnak. Majd sózd, borsozd és még süsd egy kicsit. A sótól levet fog engedni és kezd majd lesülni az alja, így locsolj rá olívaolajat és mehet rá a hagyma, a paprika és a szárzeller is. Sózd még egy kicsit és pirítsd meg együtt a zöldségeket.
- Ha már minden puha benne, akkor vedd lejjebb a hőfokot. Öntsd hozzá a paradicsompürét, a lecsepegtetett babkonzervet és a csemegekukorica konzervet a levével együtt. Fűszerezd bazsalikommal, oregánóval és rövid ideig főzd össze.
- Vegyél elő egy kis méretű hőálló tálat. Locsold meg az alját egy kevés olívaolajjal. Egy merőkanállal szedj ki a szószból, és terítsd el egyenletesen a tál alján.
- Tegyél rá két lasagne lapot és hintsd meg reszelt sajttal.
- Újabb adag szósz következik. Majd ismét két lasagne lap és reszelt sajt.
- Végül a szósz, két lasagne lap, legvégül pedig a mozzarella sajt és a paradicsom szeletek. Ezeket locsold meg még olívaolajjal és fűszerezd morzsolt bazsalikommal.
- Fedd le egy alufóliával, hogy ne süljön meg nagyon a teteje és tedd be az előmelegített sütőbe. Süsd kb. 40 percig.
- Ha már langyosra hűlt, akkor szeleteld fel.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Vélemény, hozzászólás?