Vega lasagne mexikói szósszal

Húsmentes finomság tészta rajongóknak
Vega lasagne mexikói szósszal

A cukkinival készült vega lasagne recept után jöjjön most egy mexikói szószos verzió. Azért szeretem ezt a receptet, mert sokkal kevesebb idő elkészíteni, mint a húsosat és nagyon jól tud jönni, amikor valami gyorsat és finomat akarok összedobni. Persze a sütéshez kell 40 perc, de ha betetted, akkor onnantól kezdve szabad vagy. Vagy mégsem? Én ilyenkor általában a sütő előtt somfordálok, hogy lássam, mikor lesz már végre készen?! 😊

Vega lasagne recept
Húsmentes finomság tészta rajongóknak
Vega lasagne tészta
30 perces vacsorák
Vega lasagne tészta

Vega lasagne mexikói szósszal

Húsmentes finomság tészta rajongóknak
Elkészítés:50 minutes
Étkezés: Ebéd
Konyha: mediterrán
Típus: húsmentes
Adag: 4 adag
Kalória: 373kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 6 db (100 g) lasagne lap (durum búzalisztből)
  • 1 db padlizsán
  • 1 db lila hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 300 ml Happy Frucht paradicsompüré (ez cukormentes)
  • 2 csipet
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1 csipet oregánó
  • 1 csipet bazsalikom
  • 120 gramm vörösbab konzerv
  • 120 gramm csemegekukorica konzerv
  • ½ kápia paprika (vagy palermo paprika)
  • 2 rúd szárzeller
  • 125 gramm light mozzarella
  • 1 db paradicsom
  • 50 gramm reszelt parmezán sajt

Elkészítés

  • Még az elején kapcsold be a sütőt, és melegítsd fel 200°C-ra (alsó és felső sütés, légkeveréssel).
  • A paprikát mosd meg, és kockázd fel. Tedd félre.
  • A szárzellert tisztítsd meg, és vágd kockákra. Tedd félre.
  • A hagymát tisztítsd meg, és kockázd fel. Tedd félre.
  • A sajtot reszeld le. Tedd félre.
  • A mozzarellát és a paradicsomot szeleteld fel. Tedd félre.
  • A padlizsánt mosd meg, vágd le a szárát, és kockázd fel. Tedd félre.
  • Forrósíts fel egy magas falú serpenyőt és tedd bele a padlizsán kockákat. Olaj nélkül, kevergetve süsd, addig, amíg kicsit meg nem pirulnak. Majd sózd, borsozd és még süsd egy kicsit. A sótól levet fog engedni és kezd majd lesülni az alja, így locsolj rá olívaolajat és mehet rá a hagyma, a paprika és a szárzeller is. Sózd még egy kicsit és pirítsd meg együtt a zöldségeket.
  • Ha már minden puha benne, akkor vedd lejjebb a hőfokot. Öntsd hozzá a paradicsompürét, a lecsepegtetett babkonzervet és a csemegekukorica konzervet a levével együtt. Fűszerezd bazsalikommal, oregánóval és rövid ideig főzd össze.
  • Vegyél elő egy kis méretű hőálló tálat. Locsold meg az alját egy kevés olívaolajjal. Egy merőkanállal szedj ki a szószból, és terítsd el egyenletesen a tál alján.
  • Tegyél rá két lasagne lapot és hintsd meg reszelt sajttal.
  • Újabb adag szósz következik. Majd ismét két lasagne lap és reszelt sajt.
  • Végül a szósz, két lasagne lap, legvégül pedig a mozzarella sajt és a paradicsom szeletek. Ezeket locsold meg még olívaolajjal és fűszerezd morzsolt bazsalikommal.
  • Fedd le egy alufóliával, hogy ne süljön meg nagyon a teteje és tedd be az előmelegített sütőbe. Süsd kb. 40 percig.
  • Ha már langyosra hűlt, akkor szeleteld fel.

Diétánál erre figyelj!

1 darab
Energia: 373 kalória
Fehérje: 20 gramm
Szénhidrát: 39 gramm
Zsír: 15 gramm

Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ez is érdekelhet:

Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mennyire tetszett a recept?