Szereted a házi jellegű recepteket? Akkor Neked igazán jó hír lehet, hogy a nagyi túróval töltött zsemléje fitnesz verzióban is elkészíthető. Szerezz teljes kiőrlésű zsemléket (a legtöbb pékségben már kapható) és töltsd meg fehérjében gazdag, zsírszegény túróval! A nagyi receptjén még annyit változtattam, hogy jóval több tojást használtam a magasabb proteintartalom elérése érdekében, és ezt habként is hozzákevertem. Ettől egy finom túrókrémet kaptam, amit még megbolondítottam egy kis cukormentes lekvárral is. Én most szamócát használtam, de barackkal is isteni lehet. Próbáld ki!
Mivel egy darab 325 kalória, így a kisétkezésekre sok lenne, ha kb. 1500 kalóriás az étrended. Reggelire vagy vacsorára fogyaszd. Illetve edzés után is mehet még egy főétkezésnek. Ha kb. 2000 kalóriás az étrended, akkor nyugodtan mehet kisétkezésekre is, tehát tízóraira vagy uzsonnára. Nem tudod, hogy mennyi kalóriára van szükséged egy nap? Tudd meg az Életmódváltó Csomagomból! > Megnézem
Túróval töltött zsemle – fitnesz recept
Hozzávalók
- 4 db teljes kiőrlésű lisztből készült zsemle
- 250 gramm zsírszegény túró (rögös)
- 40 gramm xilit
- 20 gramm eritrit
- 2 db tojás
- 1 dl tej (1,5 %-os)
- 40 gramm vaj
- 4 evőkanál cukormentes lekvár vagy dzsem
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 200 ℃-ra.
- A túrót tedd egy keverőtálba. Add hozzá az édesítőszereket.
- A tojásokat válaszd szét. A sárgáját add a túróhoz, a fehérjét tedd egy külön tálba, amibe fel tudod majd verni.
- A túrós keveréket keverd össze alaposan a tojássárgájával, egy villa segítségével.
- A fehérjéből verjél kemény habot, majd keverd hozzá egy kanál segítségével a túrós keverékhez.
- Vegyél elő egy hőálló tálat és kend ki vajjal.
- Jöhet a zsemle előkészítése. Vágd le a tetejét a zsemléknek, vagyis kb. a háromnegyed részénél vágj le belőlük egy kis kalapot.
- A zsemlék belsejét kézzel kapard ki, és add hozzá a túrókrémhez.
- Az így előkészített zsemléket helyezd a hőálló tálba, majd locsold meg tejjel.
- Töltsd bele a túrókrémet. A tetejére tegyél egy-egy evőkanál lekvárt is.
- A levágott kalapokat is locsold meg tejjel, majd helyezd vissza a zsemlékre.
- A zsemlék tetejét locsold meg olvasztott vajjal és mehet is be a sütőbe.
- 200 ℃-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig süsd alufólia alatt, majd alufólia nélkül még további 15 percig, hogy a teteje is ropogósra süljön.
- Frissen fogyaszd el! Másnap, vagy felmelegítve már nem az igazi. (Én még stevia porral szórtam meg a tetejét – de ez el is hagyható akár.)
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!