Bulgursaláta – Tabulé recept
Egy tökéletes köret húsokhoz, halakhoz
Bulgursaláta (más néven tabbouleh – ejtsd: tabulé -) nem valami szimpla kis sali. Ez valójában egy tökéletes köret húsokhoz, halakhoz. A menta és a lime olyan nyári salátává varázsolja, ami kifejezetten jól passzol a grill húsokhoz. Simán lehet ez egy grill parti sztár salátája, de ha egy fetával és cukkinivel töltött csirkemell mellé teszed akkor sem fog megsértődni. 🙂
Bulgursaláta – Tabulé recept
Tökéletes köret húsokhoz, halakhoz
Hozzávalók
- 100 g bulgur
- 200 ml víz
- 2 kávéskanál só
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 csokor petrezselyemzöld
- 10 db friss mentalevél
- 4 szál újhagyma
- 2 nagyobb méretű paradicsom
- 1 lime leve
- 1 csipet őrölt fekete bors
Elkészítés
- Öntsd egy lábasba a vizet és forrald fel. Tedd bele a bulgurt és egy kávéskanál sót. Keverd el. Hagyd 5 percig főzni, majd vedd le a tűzhelyről. Tegyél rá fedőt és 20-25 percig hagyd állni. (Egyszer-kétszer keverd át.) Ezalatt a bulgur felszívja a vizet és tökéletesen megpuhul.
- A petrezselymet és a mentát vágd nagyon apróra. Az újhagymát vékonyan szeleteld fel. A paradicsomot vágd apró kockákra. Az egészet tedd egy nagy keverőtálba. Add hozzá a kihűtött bulgurt. Locsold meg olívaolajjal, fűszerezd sóval, borssal és ízesítsd egy lime levével. Keverd át alaposan.
- Tipp: Még finomabb íze lesz, ha egy kicsit állni hagyod a hűtőben
Diétánál erre figyelj!
1 adag
Energia: 143 kalória
Fehérje: 5 gramm
Szénhidrát: 23 gramm
Zsír: 3 gramm
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!