Tortilla tekercs feta sajttal és magyaros szósszal
Diétás vacsora gyorsan és egyszerűen
A tortilla tekercs jó választás vacsorára is. Bármilyen finomsággal megtöltheted, de ha fogyókúrázol, akkor válassz bele alacsony kalóriatartalmú szószt, a majonézt és az olajos szószokat pedig kerüld el! Töltsd meg sovány húsokkal, és a ropogósra sütött szalonnát felejtsd el! Tekerj bele egy nagy adag friss, ropogós zöldet (salátát, uborkát, szárzellert). Ez biztosítja a jóllakottság érzést, ráadásul egészséges is. Ezúttal egy húsmentes verziót készítettem, feta sajttal és magyaros szósszal. Próbáld ki Te is, ha szereted a hazai ízek találkozását a mediterrán ízekkel.
Néha a legjobb dolgok a konyhában akkor születnek, amikor két teljesen különböző világ találkozik egy ételben. Így született meg a tortilla tekercs feta sajttal és magyaros szósszal, ami a mediterrán frissességet hozza el a magyar konyha fűszeres, karakteres ízvilágával keverve.
A tortilla puha ölelése tökéletes alapot ad a sós feta sajt krémességének, ami finoman olvad össze a paprikakrém által megbolondított magyaros szósszal. A lágyan csípős, mégis mélyen aromás szósz igazi magyar ízt varázsol minden falatba, miközben a feta frissessége finom kontrasztot ad. Ne félj kísérletezni ezzel a különleges összeállítással!
Tortilla lap
A legegyszerűbb boltit venni, de akár házilag is elkészítheted. Választhatsz teljes kiőrlésű tortilla lapot, vagy kukoricalisztből készültet is.
Érdekességképpen: Egy tortilla lap kb. 180-200 kalória. Ehhez képest egy adag rizs 350 kalória is lehet.
Hogyan süsd meg a tortilla lapot?
Forrósítsd fel a serpenyőt és olaj nélkül süsd meg benne a tortilla lap mindkét oldalát. Oldalanként pár másodperc kell neki. Figyeld a színét, ha már egy kicsit barnább, akkor fordítsd meg, és süsd meg a másik oldalát is.
- Ügyelj arra, hogy ne süsd túl, mert akkor megkeményedik és nehezen tudod feltekerni.
- Még melegen kend meg a szósszal, és tekerj bele diétás finomságokat!
Tortilla tekercs feta sajttal és magyaros szósszal
Hozzávalók
- 1 db teljes kiőrlésű tortilla lap (A Lidl-ben kapható Snack Day-t vagy Poco Loco-t szoktam használni. Néha a nem teljes kiőrlésűt veszem ezekből.)
- 50 g feta sajt
- 2 db koktélparadicsom
- egy kis darab (15 g) nyers sárgarépa
- 1 marék salátakeverék
- pár szelet kígyóuborka
A magyaros szószhoz:
- 60 g natúr joghurt (görög joghurttal még finomabb)
- 1 csipet só
- 1 kávéskanál Erős Pista (vagy Kalocsai paprikakrém, ha nem szereted csípősen)
Elkészítés
- A répát vágd gyufametéltre. Az uborkát szeleteld fel. A paradicsomot kockázd fel. Tedd félre.
- Készítsd el a magyaros szószt: a natúr joghurtba keverj egy kevés Erős Pistát, majd sózd meg. Kóstold meg, hogy az ízlésednek megfelelően elég sós és csípős is legyen.
- Süsd meg a tortilla lapot, majd kend meg magyaros szósszal. Tedd rá a feta sajtot, szórd meg az összevágott répával, uborkával, paradicsommal és egy nagy marék salátával.
- Tekerd fel, és fogyaszd egyből!
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!