Így készül a lecsó diétásan
A tojásos töklecsó szerintem a legjobb magyar ételünk, ami a diétába is tökéletesen beilleszthető. Persze akkor, ha nem teszünk bele szalonnát és kolbászt. Szerencsére ezek nélkül is isteni ízeket tudunk varázsolni csupán a zöldségek megfelelő arányával és a lecsó profi elkészítésével. Kövesd a receptemet és élvezd a nyári ízeket bűntudat nélkül! Ettől nem fogsz hízni, egy adag 200 kalória alatt van. Nyugodtan ehetsz hozzá egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret is, hogy meglegyen a kellő szénhidrát. Én még egy kanál tejföllel is meg szoktam locsolni, és tunkolni ér! 🙂
Tojásos töklecsó
Hozzávalók
- 1 nagy méretű vöröshagyma
- 4 közepes méretű paradicsom
- 4 közepes méretű tv paprika
- 1 kisebb méretű főzőtök (600 g)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 4 db tojás
- só
- őrölt fekete bors
- szárított, morzsolt majoránna
Elkészítés
- A hagymát tisztítsd meg, vágd félbe és szeleteld fel.
- Mosd meg a tököt, vágd le a szárát, majd vágd ketté. A belsejéből távolítsd el a magokat. Vágd kockákra és tedd egy nagy keverőtálba.
- Mosd meg a paprikát. Vágd ki a szárát, majd vágd nagyobb kockákra. Tedd a tök mellé a tálba.
- Mosd meg a paradicsomot, majd vágd négyfelé. Tedd a tök mellé a tálba.
- Vegyél elő egy olyan magas falú serpenyőt, aminek van teteje is. Hevítsd fel benne az olívaolajat, add hozzá a hagymát és párold meg.
- Húzd le a tűzhelyről, és hintsd meg fűszerpaprikával.
- Add hozzá a keverőtálban lévő tököt, paprikát és paradicsomot.
- Fűszerezd sóval, borssal és morzsolt majoránnával. Keverd össze alaposan, és tedd vissza a tűzhelyre.
- Lefedve 30 percig párold, de közben párszor keverd meg.
- A tojásokat tedd egy keverőtálba. Adj hozzá egy csipet sót és verd fel. Öntsd hozzá a lecsóhoz és kevergetve süsd készre. Akkor jó, ha a tojás még kicsit lágy marad.
- Fogyaszd magában vagy teljes kiőrlésű kenyérrel.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Szia! Nagyszerű recept, alig várom hogy kiprobaljam, főleg hogy tele van szezonális hozzávalókkal. Lehet buta kérdés, de a tojást a végén adjuk hozzá? Előtte felverjük? Köszi előre is!
Kedves Brigitta! Nagyon köszönöm, hogy írtál! Véletlenül kimaradt az a rész, hogy mit kell csinálni a tojásokkal, de már pótoltam: felverve a végén kell hozzáadni. Írj majd, ha kipróbáltad és ne feledd, hogy csillagokat is tudsz adni a receptre! Jó étvágyat hozzá! 🙂