A hagymát tisztítsd meg, vágd félbe és szeleteld fel.
Mosd meg a tököt, vágd le a szárát, majd vágd ketté. A belsejéből távolítsd el a magokat. Vágd kockákra és tedd egy nagy keverőtálba.
Mosd meg a paprikát. Vágd ki a szárát, majd vágd nagyobb kockákra. Tedd a tök mellé a tálba.
Mosd meg a paradicsomot, majd vágd négyfelé. Tedd a tök mellé a tálba.
Vegyél elő egy olyan magas falú serpenyőt, aminek van teteje is. Hevítsd fel benne az olívaolajat, add hozzá a hagymát és párold meg.
Húzd le a tűzhelyről, és hintsd meg fűszerpaprikával.
Add hozzá a keverőtálban lévő tököt, paprikát és paradicsomot.
Fűszerezd sóval, borssal és morzsolt majoránnával. Keverd össze alaposan, és tedd vissza a tűzhelyre.
Lefedve 30 percig párold, de közben párszor keverd meg.
A tojásokat tedd egy keverőtálba. Adj hozzá egy csipet sót és verd fel. Öntsd hozzá a lecsóhoz és kevergetve süsd készre. Akkor jó, ha a tojás még kicsit lágy marad.
Fogyaszd magában vagy teljes kiőrlésű kenyérrel.