Go Back
Tojásos töklecsó

Tojásos töklecsó

Így készül a lecsó diétásan
Elkészítés:28 minutes
Étkezés: Ebéd, Vacsora
Konyha: magyar
Típus: 30 perces étel, húsmentes
Adag: 4 adag
Kalória: 189kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 1 nagy méretű vöröshagyma
  • 4 közepes méretű paradicsom
  • 4 közepes méretű tv paprika
  • 1 kisebb méretű főzőtök (600 g)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 4 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • szárított, morzsolt majoránna

Elkészítés

  • A hagymát tisztítsd meg, vágd félbe és szeleteld fel.
  • Mosd meg a tököt, vágd le a szárát, majd vágd ketté. A belsejéből távolítsd el a magokat. Vágd kockákra és tedd egy nagy keverőtálba.
  • Mosd meg a paprikát. Vágd ki a szárát, majd vágd nagyobb kockákra. Tedd a tök mellé a tálba.
  • Mosd meg a paradicsomot, majd vágd négyfelé. Tedd a tök mellé a tálba.
  • Vegyél elő egy olyan magas falú serpenyőt, aminek van teteje is. Hevítsd fel benne az olívaolajat, add hozzá a hagymát és párold meg.
  • Húzd le a tűzhelyről, és hintsd meg fűszerpaprikával.
  • Add hozzá a keverőtálban lévő tököt, paprikát és paradicsomot.
  • Fűszerezd sóval, borssal és morzsolt majoránnával. Keverd össze alaposan, és tedd vissza a tűzhelyre.
  • Lefedve 30 percig párold, de közben párszor keverd meg.
  • A tojásokat tedd egy keverőtálba. Adj hozzá egy csipet sót és verd fel. Öntsd hozzá a lecsóhoz és kevergetve süsd készre. Akkor jó, ha a tojás még kicsit lágy marad.
  • Fogyaszd magában vagy teljes kiőrlésű kenyérrel.

Diétánál erre figyelj!

1 adag (kenyér nélkül)
Energia: 189 kalória
Fehérje: 11 gramm
Szénhidrát: 18 gramm
Zsír: 9 gramm