Sült csirkemell almával, sajttal és sonkával
Oregánóval ízesítve
Ha egy kicsit különlegesebb csirkés receptre vágysz, akkor próbáld ki ezt! Az alma és a sajt nemcsak egy sajttálon jó párosítás, hanem egy szelet sült csirkemellen is. A sonka még egy kis pluszt ízt ad neki. Ez egy alaprecept, amit karajjal vagy szűzpecsenyével is kipróbálhatsz.
Köret ötletek:
Válogass ezekből a köretekből:
Sült csirkemell almával, sajttal és sonkával
Oregánóval ízesítve
Hozzávalók
- 400 g (4 szelet) csirkemellfilé
- 4 csipet só
- 2 csipet őrölt fekete bors
- 2 csipet szárított, morzsolt oregánó
- 1 evőkanál olívaolaj
- 4 szelet (50 g) magas hústartalmú sonka vagy karaj (Én ebben a receptben egy paprikás végű karajt használtam, ami különösen jól illett hozzá.)
- 60 g gouda sajt
- 150 g alma
Elkészítés
- A sütőt melegítsd fel 200 °C-ra (alsó és felső sütés légkeveréssel).
- A csirkemellet tisztítsd meg. Mosd meg, hogy lejöjjenek róla az esetleg rajta maradt csontdarabok. Itasd le róla a felesleges vizet egy konyhai papírtörlővel. Vágd le a fehér részeket, amelyek a kötőszövetből maradtak rajta és a zsírosabb részeket is. Vékonyan szeleteld fel és klopfold ki.
- Fűszerezd be sóval, borssal és oregánóval. Süsd elő grill serpenyőben mindkét oldalát egy kevés olívaolajon.
- Az elősütött csirkemellszeleteket tedd egy hőálló tálba. Tegyél rá egy-egy szelet sonkát. Vékonyan szeletelted fel az almát és vond be egyenletesen a sonka felszínét, majd tegyél rá szeletelt sajtot.
- Előmelegített sütőben süsd kb. 20 percig, vagy addig, amíg aranybarna lesz a teteje. Miután elzártad a sütőt, 10 percig még hagyd bent, ettől omlós lesz.
Diétánál erre figyelj!
1 adag (köret nélkül)
Energia: 200 kalória
Fehérje: 26 gramm
Szénhidrát: 6 gramm
Zsír: 8 gramm
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!