Go Back
almás sajtos csirkemell

Sült csirkemell almával, sajttal és sonkával

Oregánóval ízesítve
Elkészítés:40 minutes
Étkezés: Ebéd
Konyha: mediterrán
Típus: csirkés, karácsonyi, őszi, téli
Adag: 4 adag
Kalória: 200kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 400 g (4 szelet) csirkemellfilé
  • 4 csipet
  • 2 csipet őrölt fekete bors
  • 2 csipet szárított, morzsolt oregánó
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 szelet (50 g) magas hústartalmú sonka vagy karaj (Én ebben a receptben egy paprikás végű karajt használtam, ami különösen jól illett hozzá.)
  • 60 g gouda sajt
  • 150 g alma

Elkészítés

  • A sütőt melegítsd fel 200 °C-ra (alsó és felső sütés légkeveréssel).
  • A csirkemellet tisztítsd meg. Mosd meg, hogy lejöjjenek róla az esetleg rajta maradt csontdarabok. Itasd le róla a felesleges vizet egy konyhai papírtörlővel. Vágd le a fehér részeket, amelyek a kötőszövetből maradtak rajta és a zsírosabb részeket is. Vékonyan szeleteld fel és klopfold ki.
  • Fűszerezd be sóval, borssal és oregánóval. Süsd elő grill serpenyőben mindkét oldalát egy kevés olívaolajon.
  • Az elősütött csirkemellszeleteket tedd egy hőálló tálba. Tegyél rá egy-egy szelet sonkát. Vékonyan szeletelted fel az almát és vond be egyenletesen a sonka felszínét, majd tegyél rá szeletelt sajtot.
  • Előmelegített sütőben süsd kb. 20 percig, vagy addig, amíg aranybarna lesz a teteje. Miután elzártad a sütőt, 10 percig még hagyd bent, ettől omlós lesz.

Diétánál erre figyelj!

1 adag (köret nélkül)
Energia: 200 kalória
Fehérje: 26 gramm
Szénhidrát: 6 gramm
Zsír: 8 gramm