Villámgyors tésztaétel egészségesen
A spagetti pirított kelkáposztával, sonkával és fetával igazi őszi-téli ízorgia. Tele van olyan melegítő hatású összetevőkkel, amelyek karakteres ízvilágot kölcsönöznek és egyben rendkívül egészségesek is. A hidegebb időkben ez az étel feltölt energiával, vitaminokkal és elkápráztatja az ízlelőbimbókat. Tényleg villámgyorsan elkészül. Ha még nem kóstoltad a kelkáposztát lepirítva, akkor most itt az ideje, hogy megismerj egy új ízvilágot!
Spagetti pirított kelkáposztával, sonkával és fetával
Hozzávalók
- 150 g durum spagetti tészta (szárazon kimérve 150 g)
- ½ fej (450 g) kelkáposzta
- 90 g Fekete erdei sonka
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 g light feta sajt
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítés
- A káposztát vágd ketté, szedd le a külső leveleket, amelyek sérültek vagy piszkosak. Mosd meg. Vágd ki a torzsáját, majd vékonyan szeleteld fel. Tedd bele egy keverőtálba.
- A sonkát is szeleteld fel és a fokhagymát is.
- A spagettit sós vízben főzd al dante állagúra. Ha kész, szűrd le és tedd félre. Jó, ha marad rajta egy kevés víz, ami majd krémesebbé teszi az egész ételt.
- Egy serpenyőbe löttyints egy kis olívaolajat, tedd rá a sonkát és a fokhagymát. Pirítsd meg félig. (A Fekete erdei sonka nem annyira zsíros, így kell alá az olaj.)
- Add hozzá a kelkáposzta csíkokat, hagyd egy pár percig sülni az alját, majd rázva-kevergetve pirítsd meg. Ekkor még ne sózd mert, akkor levet engedne és nem fog pirulni. Amikor már megpirult, akkor sózd és borsozd is.
- Öntsd hozzá a kifőzött tésztát. Keverd át alaposan. Tálalásnál keverj bele kockákra vágott feta sajtot, ami a tészta hőjétől kissé megolvad majd és krémessé válik.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!