Go Back

Spagetti pirított kelkáposztával, sonkával és fetával

Villámgyors tésztaétel egészségesen
Elkészítés:30 minutes
Étkezés: Ebéd
Konyha: mediterrán
Típus: 30 perces étel
Adag: 4 adag
Kalória: 348kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 150 g durum spagetti tészta (szárazon kimérve 150 g)
  • ½ fej (450 g) kelkáposzta
  • 90 g Fekete erdei sonka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 200 g light feta sajt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

  • A káposztát vágd ketté, szedd le a külső leveleket, amelyek sérültek vagy piszkosak. Mosd meg. Vágd ki a torzsáját, majd vékonyan szeleteld fel. Tedd bele egy keverőtálba.
  • A sonkát is szeleteld fel és a fokhagymát is.
  • A spagettit sós vízben főzd al dante állagúra. Ha kész, szűrd le és tedd félre. Jó, ha marad rajta egy kevés víz, ami majd krémesebbé teszi az egész ételt.
  • Egy serpenyőbe löttyints egy kis olívaolajat, tedd rá a sonkát és a fokhagymát. Pirítsd meg félig. (A Fekete erdei sonka nem annyira zsíros, így kell alá az olaj.)
  • Add hozzá a kelkáposzta csíkokat, hagyd egy pár percig sülni az alját, majd rázva-kevergetve pirítsd meg. Ekkor még ne sózd mert, akkor levet engedne és nem fog pirulni. Amikor már megpirult, akkor sózd és borsozd is.
  • Öntsd hozzá a kifőzött tésztát. Keverd át alaposan. Tálalásnál keverj bele kockákra vágott feta sajtot, ami a tészta hőjétől kissé megolvad majd és krémessé válik.

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 348 kalória
Fehérje: 26 gramm
Szénhidrát: 34 gramm
Zsír: 12 gramm