A káposztát vágd ketté, szedd le a külső leveleket, amelyek sérültek vagy piszkosak. Mosd meg. Vágd ki a torzsáját, majd vékonyan szeleteld fel. Tedd bele egy keverőtálba.
A sonkát is szeleteld fel és a fokhagymát is.
A spagettit sós vízben főzd al dante állagúra. Ha kész, szűrd le és tedd félre. Jó, ha marad rajta egy kevés víz, ami majd krémesebbé teszi az egész ételt.
Egy serpenyőbe löttyints egy kis olívaolajat, tedd rá a sonkát és a fokhagymát. Pirítsd meg félig. (A Fekete erdei sonka nem annyira zsíros, így kell alá az olaj.)
Add hozzá a kelkáposzta csíkokat, hagyd egy pár percig sülni az alját, majd rázva-kevergetve pirítsd meg. Ekkor még ne sózd mert, akkor levet engedne és nem fog pirulni. Amikor már megpirult, akkor sózd és borsozd is.
Öntsd hozzá a kifőzött tésztát. Keverd át alaposan. Tálalásnál keverj bele kockákra vágott feta sajtot, ami a tészta hőjétől kissé megolvad majd és krémessé válik.