Citromos-kapribogyós csirkeragu spagettivel
Pikáns és szaftos ragu egészségesen
Ez a citromos-kapribogyós csirkeragu recept a chicken piccata nevű olasz étel fitnesz feldolgozása. Elkészítettem az eredeti módon is, azonban a vajtól és a parmezán sajttól túlságosan sok kalória és zsiradék lett. Átdolgoztam diétásra és egy igazán pikáns csirkés ebédet kaptam, amely meglepően gyorsan elkészül. Ha valami különlegesre vágysz, ami kicsit felpezsdíti az ízlelőbimbókat, akkor ezt mindenképpen próbáld ki!
Citromos-kapribogyós csirkeragu spagettivel
Hozzávalók
- 500 g csirkemellfilé
- 240 g durum spagetti tészta (szárazon kimérve 240 g)
- 60 g kapribogyó (ez egy üvegnyi volt és a levét is ráöntöttem mindet)
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- őrölt fekete bors
- ½ citrom leve
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál zabpehelyliszt
- 200 ml főzőtejszín (22%-os)
Elkészítés
- A csirkemellet mosd meg és kockázd fel.
- Tegyél fel egy lábas vizet sóval. Ha felforrt, tedd bele a tésztát és főzd al dante állagúra.
- Egy magas falú serpenyőbe (aminek teteje is van) forrósítsd fel az olajat, és pirítsd meg benne a csirkemellet. Sózd és borsozd is. Két gerezd fokhagymát szeletelj fel és ezt is add hozzá ízesítőnek.
- Ha már nincs rajta folyadék, akkor szórd meg zabpehelyliszttel. Keverd el és kicsit pirítsd, öntsd fel a főzőtejszínnel, majd a tészta főzőlevéből is önts hozzá. Kevergetés mellett látni fogod, hogy mennyi víz kell. Én kb. 4 merőkanálnyit ráöntöttem és elforrta magát. Keverd el.
- Ízesítsd citromlével és add hozzá a kapribogyót a levével együtt. Reszeld bele a maradék három fokhagyma gerezdet is.
- Fed le és alacsony hőfokon párold 5-7 percig. Közben kevergesd, és ha szükséges, adj még hozzá a tészta főzőlevéből.
- Ha a ragu elkészült, akkor a kifőzött tésztával keverd össze. Tálald azonnal, friss petrezselyemmel megszórva.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!