Vegyél elő egy keverőtálat és szitáld bele a lisztet. Nyomj a közepébe egy mélyedést és morzsold bele az élesztőt, majd öntsd hozzá a langyos vizet. Dolgozd össze egynemű tésztává és gyúrj belőle egy cipót. Takard le és pihentesd 15 percig.
Második lépésben add hozzá a tésztához az olajat, a sót és a szárított fűszereket. Gyúrd és dagaszd a tésztát. Én kézzel szoktam, bokszolom és 2-3 alkalommal hozzácsapom az edény aljához is. Csináld addig, amíg el nem fárad a kezed (Ha nem bírod kézzel, akkor készítheted kézi robotgép dagasztóbetétjével is.)A végén készíts egy cipóformát a tésztából.A tésztának fényesnek kell lennie, és nem szabad, hogy beleragadjon a tál aljába. Ha a tészta ragadós, adj még hozzá egy kevés lisztet.Ismét pihentetés következik 30-40 percig letakarva, meleg helyen. Ha nem akarod az összes tésztát felhasználni, akkor kelesztés után egy rövid, szobahőmérsékleten történő pihentetést követően tedd be a hűtőbe azt a részt, amit nem akarsz felhasználni. 1-2 nap múlva, ha kiveszed, hagyd ismét szobahőmérsékleten pihenni, és ugyanolyan finom lesz, mint frissen.
A megkelt cipót gyúrd át, majd lisztezett deszkán nyújtsd ki vékonyra. Tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Szeleteld fel a mozzarellát és a paradicsomot. Mindkettőt sózd meg, locsold meg olívaolajjal, majd szórd meg szárított bazsalikommal is.
Jöhet a pizza összeállítása. A tésztán egyenletesen oszlasd el a paradicsomszószt. Tedd rá mozzarella szeleteket, majd a paradicsom szeleteket és már mehet is be a sütőbe.
Két fázisban süsd. Először 200 °C-on légkeveréssel 4 percig (ezalatt a tészta megemelkedik, puhulni fog), majd 250 °C-on további 4 percig alsó és felső sütéssel (ezalatt a tészta ropogós lesz).