Csirkés saslik sütőben sütve
Sütőben sütve így lesz igazán finom!
Csirkés saslikot sütőben is süthetsz. Nincs kerti grillsütőd? Ehhez a saslikhoz nem is kell. Még csak a grillszezont sem kell megvárnod hozzá, bármikor elkészítheted. A nyári hangulat garantált lesz ettől a mediterrán ízvilágú sasliktól. Válassz hozzá szezonális zöldségeket, a húst pedig vágd nagyobb darabokra, hogy szaftos és omlós legyen. Próbáld ki, és élvezd az egyszerűségét és praktikusságát!
Csirkés saslik kuszkusszal
Hozzávalók
- 400 g csirkemellfilé
A csirke pácához:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csomag sültcsirke fűszersó vagy gyros fűszerkeverék
- 1 csipet morzsolt oregánó
- 1 csipet morzsolt bazsalikom
Zöldségek
- 2 közepes méretű lilahagyma
- 2 közepes méretű cukkini
- 1 közepes méretű palermo paprika (kápia is jó)
- 2 közepes méretű sárgarépa
A zöldségek pácához:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csomag grill zöldség fűszerkeverék vagy olasz fűszersó
- 1 csipet morzsolt oregánó
- 1 csipet morzsolt bazsalikom
A kuszkuszhoz:
- 400 ml víz
- 200 g kuszkusz
- 1 csipet só
Elkészítés
- A saslikhoz fém vagy fa nyársakat is használhatsz. Ha fát használsz, akkor először áztasd be 1 órára, hogy a magas hőmérséklet miatt, ne gyulladjon meg a sütőben.
- Keverd össze a csirke pácához szükséges hozzávalókat egy nagyobb keverőtálban.
- Tisztítsd meg a húst, és vágd nagyobb kockákra. Minél nagyobb, annál jobb. Ha túl kicsire vágod, akkor ki fog száradni a sütésnél.
- Tedd a húsdarabokat a pácba. Keverd át alaposan, és pihentesd szobahőmérsékleten 30 percig.
- Keverd össze a zöldség pácához szükséges hozzávalókat egy nagyobb keverőtálban.
- Mosd meg a cukkinit, vágd le a két végét és szeleteld két ujjnyi vastagra. Az egyik cukkinit tedd a pácba, a másikat terítsd el egy sütőpapírral bélelt tepsin.
- Tisztítsd meg a répákat, és szeleteld ujjnyi vastagra. Tedd a cukkini mellé, a tepsire.
- Mosd meg a paprikát, és vágd nagyobb kockákra. Tedd a pácba.
- Tisztítsd meg a hagymákat és vágd négyfelé. Tedd a pácba.
- Keverd át alaposan a zöldségeket, és pihentesd szobahőmérsékleten 30 percig.
- Fűzd fel a csirkehúst és a zöldségeket a nyársa. Hússal kezdd és hússal zárd a sort, a hús után pedig mindig paprikát tegyél. Négy darab nyársat kell, hogy kapjál.
- Tedd a felfűzött nyársakat a tepsire, a cukkini és a répa tetejére. Ami kimaradt a nyársból, például lehulló hagymadarabok, nyugodtan tedd a répák mellé. Jó ízt fog neki adni.
- Tedd előmelegített, 200 °C-os (alsó, felső légkeveréses) sütőbe, és süsd 50 percig, de félidőben fordítsd meg a nyársakat, hogy mindkét felük ropogósra süljön.
- Ha kész, akkor vedd ki a sütőből és tálald az alatta lévő zöldségekkel együtt.
- A kuszkuszhoz forrald fel a vizet. Tegyél bele egy csipet sót is. Ha a víz felforrt, akkor vedd le a tűzhelyről, tedd bele a kuszkuszt, majd keverd el. Fedd le 5 percre, utána már fogyasztható is.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Elérhető,finom receptek