Go Back
Kínai kel leves csurgatott tojással

Kínai kel leves csurgatott tojással

Egészséges és alakbarát
Elkészítés:35 minutes
Étkezés: Leves
Konyha: magyar
Típus: húsmentes
Adag: 3 adag
Kalória: 174kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 7 levél (420 g) kínai kel
  • 1 kis darab (60 g) burgonya
  • 1 kisebb (60 g) vöröshagyma
  • 2 gerezd (6 g) fokhagyma
  • 1 evőkanál (10 g) zabpehelyliszt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • kb. 2 liter víz
  • (nem mértem le, de addig sózd, amíg nem lesz elég ízes)
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 teáskanál fehér rizsecet (talán sima ételecettel is működik)
  • 3 tojás

Elkészítés

  • A kínai kelről szedjél le 7 levelet. Mosd meg alaposan, majd vágd nagyobb kockákra.
    A fokhagymát tisztítsd meg és szeleteld fel.
    A vöröshagymát pucold meg és vágd finomra.
    A burgonyát hámozd meg és vágd kisebb kockákra.
  • Egy kisebb lábosban (2 literes) löttyints egy kis olívaolajat és ezen piritsd a vöröshagymát és a fokhagymát. Ha már üveges, akkor szórd meg zabpehelyliszttel. Keverd el és pirítsd le egy kicsit.
  • Vedd le a tűzhelyről, tedd egy kicsit félre. Szórd meg fűszerpaprikával. A paprika nem szabad, hogy megégjen. Keverd el, majd öntsd fel egy kevés vízzel. Azért csak egy kevéssel, mert így könnyebb elkeverni a csomókat.
  • Sózd és borsozd.
  • Add hozzá a kockákra vágott kínai kelt és a burgonyát. Majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje.
  • Főzd addig, amíg a hozzávalók megpuhulnak. Ez kb. 20-25 perc.
  • A tojásokat kétféleképpen teheted bele. Én csurgatott tojást és buggyantott tojást is csináltam. Ehhez előbb állítsd be a levest úgy, hogy ne lobogjon csak éppen gyöngyözzön. Egy tálba üsd bele a tojást, és keverd el egy villával. Öntsd bele a levesbe és keverd el. Ez a csurgatott tojás. A másik két tojást csak a tálba öntöttem, de nem kevertem el, hanem egyben öntöttem a levesbe és nem kevertem el. Ez a buggyantott tojás.
  • A tojásokkal együtt még 5 percig főzd.

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 174 kalória
Fehérje: 9 gramm
Szénhidrát: 12 gramm
Zsír: 10 gramm