A kínai kelről szedjél le 7 levelet. Mosd meg alaposan, majd vágd nagyobb kockákra.A fokhagymát tisztítsd meg és szeleteld fel.A vöröshagymát pucold meg és vágd finomra.A burgonyát hámozd meg és vágd kisebb kockákra. Egy kisebb lábosban (2 literes) löttyints egy kis olívaolajat és ezen piritsd a vöröshagymát és a fokhagymát. Ha már üveges, akkor szórd meg zabpehelyliszttel. Keverd el és pirítsd le egy kicsit.
Vedd le a tűzhelyről, tedd egy kicsit félre. Szórd meg fűszerpaprikával. A paprika nem szabad, hogy megégjen. Keverd el, majd öntsd fel egy kevés vízzel. Azért csak egy kevéssel, mert így könnyebb elkeverni a csomókat.
Sózd és borsozd.
Add hozzá a kockákra vágott kínai kelt és a burgonyát. Majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Főzd addig, amíg a hozzávalók megpuhulnak. Ez kb. 20-25 perc.
A tojásokat kétféleképpen teheted bele. Én csurgatott tojást és buggyantott tojást is csináltam. Ehhez előbb állítsd be a levest úgy, hogy ne lobogjon csak éppen gyöngyözzön. Egy tálba üsd bele a tojást, és keverd el egy villával. Öntsd bele a levesbe és keverd el. Ez a csurgatott tojás. A másik két tojást csak a tálba öntöttem, de nem kevertem el, hanem egyben öntöttem a levesbe és nem kevertem el. Ez a buggyantott tojás.
A tojásokkal együtt még 5 percig főzd.