Gyros hús, sült zeller, medvehagymás remoulade-mártással
Dobd fel a gyros receptedet ezzel!
A gyros otthon is elkészíthető és még diétás is lehet. Vacsorára szeretem a fitnesz gyros receptemet padlizsánnal. Egy tavaszi ebédnek viszont ezúttal zellert sütöttem hozzá a krumpli helyett. A remoulade-mártást pedig már régóta ki akartam próbálni, így görög saláta helyett egy majonézes alapú mártást készítettem hozzá. Szezonja volt a medvehagymának, így ebből is került bele egy nagy adag. Próbáld ki te is ezt a kombinációt!
Gyros hús, sült zeller, medvehagymás remoulade-mártással
Diétás ebéd
Hozzávalók
A húshoz
- 600 g csirkemellfilé
- 1,5 evőkanál olívaolaj
- 30 g gyros fűszerkeverék
A sült zellerhez
- 2 nagyobb darab zellergumó
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
A remulade-mártáshoz
- 150 g light majonéz
- 10 g mustár
- 10 ml citromlé
- 80 g tejföl (12%-os)
- 100 g csemegeuborka
- 10 ml lé a csemegeuborkáról
- 70 g friss medvehagyma (egy csokor)
- só
- bors
- egy löttyintésnyi folyékony édesítőszer
Elkészítés
A hús elkészítése:
- A csirkemellet tisztítsd meg, és vágj belőle vékony szeleteket. A szeletekből vágj csíkokat. Fűszerezd be, és locsold meg olívaolajjal. Keverd össze és hagyd állni 15 percig, majd süsd aranybarnára egy forró serpenyőben.
A sült zeller elkészítése:
- A zellert hámozd meg, mosd meg, majd vágj belőle 1 cm széles korongokat. A korongokat vágd csíkokra, úgy hogy kb. olyan formát kapjál, mint amilyen a hasábburgonya szokott lenni. A zellerhasábokat tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Locsolj rá olívaolajat és sózd meg. Keverd át alaposan. 200 ℃-ra előmelegített sütőben süsd ropogósra.
A remulade-mártás elkészítése:
- A medvehagymát mosd meg alaposan, majd szárítsd meg. Vágd finomra, mintha petrezselymet vágnál.A csemegeuborkát is vágd finomra. Készíts egy tartár-mártást. Ehhez egy keverőtálba tedd bele a majonézt, a tejfölt és a mustárt. Locsold meg citromlével, a csemegeuborka levével és folyékony édesítővel. Ízesítsd sóval és borssal. Keverd át alaposan, majd kóstold meg, hogy számodra megfelelő ízt kapjál. Végül keverd bele a medvehagymát és a csemegeuborkát. Tedd hűtőbe, mert sokkal finomabb, ha 1-2 órát pihen.
Diétánál erre figyelj!
1 adag
Energia: 407 kalória
Fehérje: 36 gramm
Szénhidrát: 8 gramm
Zsír: 24 gramm
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!