Gyros hús, sült zeller, medvehagymás remoulade-mártással

Dobd fel a gyros receptedet ezzel!
gyros hús, sült zeller és medvehagymás remulád

A gyros otthon is elkészíthető és még diétás is lehet. Vacsorára szeretem a fitnesz gyros receptemet padlizsánnal. Egy tavaszi ebédnek viszont ezúttal zellert sütöttem hozzá a krumpli helyett. A remoulade-mártást pedig már régóta ki akartam próbálni, így görög saláta helyett egy majonézes alapú mártást készítettem hozzá. Szezonja volt a medvehagymának, így ebből is került bele egy nagy adag. Próbáld ki te is ezt a kombinációt!

gyros tál otthon diétásan
medvehagymás remulád
A medvehagymás remoulade-mártás nem túl szexi, viszont annyira finom, hogy alig tudod abbahagyni! 🙂
Diétás csirkemell receptek Receptfüzet borító
gyros hús, sült zeller és medvehagymás remulád

Gyros hús, sült zeller, medvehagymás remoulade-mártással

Diétás ebéd
Elkészítés:45 minutes
Étkezés: Ebéd
Konyha: magyar
Típus: csirkés
Adag: 4 adag
Kalória: 407kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

A húshoz

  • 600 g csirkemellfilé
  • 1,5 evőkanál olívaolaj
  • 30 g gyros fűszerkeverék

A sült zellerhez

  • 2 nagyobb darab zellergumó
  • 1 evőkanál olívaolaj

A remulade-mártáshoz

  • 150 g light majonéz
  • 10 g mustár
  • 10 ml citromlé
  • 80 g tejföl (12%-os)
  • 100 g csemegeuborka
  • 10 ml lé a csemegeuborkáról
  • 70 g friss medvehagyma (egy csokor)
  • bors
  • egy löttyintésnyi folyékony édesítőszer

Elkészítés

A hús elkészítése:

  • A csirkemellet tisztítsd meg, és vágj belőle vékony szeleteket. A szeletekből vágj csíkokat. Fűszerezd be, és locsold meg olívaolajjal. Keverd össze és hagyd állni 15 percig, majd süsd aranybarnára egy forró serpenyőben.

A sült zeller elkészítése:

  • A zellert hámozd meg, mosd meg, majd vágj belőle 1 cm széles korongokat. A korongokat vágd csíkokra, úgy hogy kb. olyan formát kapjál, mint amilyen a hasábburgonya szokott lenni. A zellerhasábokat tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Locsolj rá olívaolajat és sózd meg. Keverd át alaposan. 200 ℃-ra előmelegített sütőben süsd ropogósra.

A remulade-mártás elkészítése:

  • A medvehagymát mosd meg alaposan, majd szárítsd meg. Vágd finomra, mintha petrezselymet vágnál.
    A csemegeuborkát is vágd finomra.
    Készíts egy tartár-mártást. Ehhez egy keverőtálba tedd bele a majonézt, a tejfölt és a mustárt. Locsold meg citromlével, a csemegeuborka levével és folyékony édesítővel. Ízesítsd sóval és borssal. Keverd át alaposan, majd kóstold meg, hogy számodra megfelelő ízt kapjál. Végül keverd bele a medvehagymát és a csemegeuborkát. Tedd hűtőbe, mert sokkal finomabb, ha 1-2 órát pihen.

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 407 kalória
Fehérje: 36 gramm
Szénhidrát: 8 gramm
Zsír: 24 gramm

Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ez is érdekelhet:

Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mennyire tetszett a recept?