Go Back

Citromos-kapribogyós csirkeragu spagettivel

Pikáns és szaftos ragu egészségesen
Adag:4 adag
Elkészítés:30 minutes
Kategória: Ebéd
Konyha: mediterrán
Kulcsszó: csirkés
Kalória: 529kcal
Hozzávalók
  • 500 g csirkemellfilé
  • 240 g durum spagetti tészta (szárazon kimérve 240 g)
  • 60 g kapribogyó (ez egy üvegnyi volt és a levét is ráöntöttem mindet)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • ½ citrom leve
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zabpehelyliszt
  • 200 ml főzőtejszín (22%-os)
Elkészítés
  • A csirkemellet mosd meg és kockázd fel.
  • Tegyél fel egy lábas vizet sóval. Ha felforrt, tedd bele a tésztát és főzd al dante állagúra.
  • Egy magas falú serpenyőbe (aminek teteje is van) forrósítsd fel az olajat, és pirítsd meg benne a csirkemellet. Sózd és borsozd is. Két gerezd fokhagymát szeletelj fel és ezt is add hozzá ízesítőnek.
  • Ha már nincs rajta folyadék, akkor szórd meg zabpehelyliszttel. Keverd el és kicsit pirítsd, öntsd fel a főzőtejszínnel, majd a tészta főzőlevéből is önts hozzá. Kevergetés mellett látni fogod, hogy mennyi víz kell. Én kb. 4 merőkanálnyit ráöntöttem és elforrta magát. Keverd el.
  • Ízesítsd citromlével és add hozzá a kapribogyót a levével együtt. Reszeld bele a maradék három fokhagyma gerezdet is.
  • Fed le és alacsony hőfokon párold 5-7 percig. Közben kevergesd, és ha szükséges, adj még hozzá a tészta főzőlevéből.
  • Ha a ragu elkészült, akkor a kifőzött tésztával keverd össze. Tálald azonnal, friss petrezselyemmel megszórva.

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 529 kalória
Fehérje: 38 gramm
Szénhidrát: 48 gramm
Zsír: 19 gramm