A csirkemellet mosd meg és kockázd fel.
Tegyél fel egy lábas vizet sóval. Ha felforrt, tedd bele a tésztát és főzd al dante állagúra.
Egy magas falú serpenyőbe (aminek teteje is van) forrósítsd fel az olajat, és pirítsd meg benne a csirkemellet. Sózd és borsozd is. Két gerezd fokhagymát szeletelj fel és ezt is add hozzá ízesítőnek.
Ha már nincs rajta folyadék, akkor szórd meg zabpehelyliszttel. Keverd el és kicsit pirítsd, öntsd fel a főzőtejszínnel, majd a tészta főzőlevéből is önts hozzá. Kevergetés mellett látni fogod, hogy mennyi víz kell. Én kb. 4 merőkanálnyit ráöntöttem és elforrta magát. Keverd el.
Ízesítsd citromlével és add hozzá a kapribogyót a levével együtt. Reszeld bele a maradék három fokhagyma gerezdet is.
Fed le és alacsony hőfokon párold 5-7 percig. Közben kevergesd, és ha szükséges, adj még hozzá a tészta főzőlevéből.
Ha a ragu elkészült, akkor a kifőzött tésztával keverd össze. Tálald azonnal, friss petrezselyemmel megszórva.