Rántott csirkemell csíkok – mandulás bundában, sütőben sütve 

Amerikai káposztasalátával
rántott csirkemell csíkok

Rántott csirkemell készülhet hagyományos módon is, de miért csinálnánk mindig ugyanúgy? Vigyünk bele egy kis mókát és izgalmat! 🙂 Mit szólnál, ha nem szelet lenne, hanem csíkok, amit mandula tesz még ropogósabbá? Az olajban sütést felejtsd el, ha egészségesen szeretnél táplálkozni. Ahogy már ennél a Sajttal-sonkával töltött csirkemell receptnél írtam, én nem javaslom a bő olajban sütést sem egészség, sem a diéta szempontjából. Sütőben sütve is ropogós és omlós csirkét kapsz. Az amerikai káposztasaláta szerintem remekül passzol hozzá. Egészséges ebéd, ami után mind a 10 ujjadat megnyalod. 

rántott csirkemell csíkok mandulás bundában

500 g csirkét csíkokra vágtam és ebből nekem 16 csík lett. Egy adagra 4 csíkot számítottam.

rántott csirkemell csíkok mandulás bundában sütőben sütve

Az amerikai káposztasaláta receptjét itt találod.

Életmódváltó Csomag
rántott csirkemell csíkok

Rántott csirkemell csíkok – mandulás bundában

sütőben sütve
Elkészítés:1 hour
Étkezés: Ebéd
Konyha: magyar
Típus: csirkés
Adag: 4 adag
Kalória: 374kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 2 db (500 g) csirkemellfilé
  • frissen őrölt fekete bors

A panírhoz:

  • 75 g teljes kiőrlésű panírmorzsa
  • 40 g teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
  • 2 db tojás
  • 1 csipet
  • 30 g szeletelt mandula

A sütéshez:

  • 1,5 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

  • 180 ℃-ra melegítsd elő a sütőt (alsó-felső és légkeverés).
  • A húst tisztítsd meg, mosd meg és szárítsd meg. Vágd vastag csíkokra.
  • Fűszerezd sóval és borssal.
  • Jöhet a panírozás! Egy lapos tányérba szórj zabpehelylisztet, egy másik lapos tányérba pedig zsemlemorzsát és szeletelt mandulát keverj össze. Egy mély tányérba üss két tojást, sózd meg és egy villával verd fel.
  • A húst előbb a zabpehelylisztben forgasd át, majd a tojásban, végül a mandulás zsemlemorzsában.
  • Az így kapott hússzeleteket fektesd sütőpapírral bélelt tepsire, amit előzőleg kenj meg egy kis olívaolajjal. Mivel a húst nem kell forgatni, így jó, ha alulra is kerül egy kis olaj. Ha ráhelyezted, akkor még a tetejét is locsold meg némi olívaolajjal, hogy ropogósabb legyen.
  • Süsd kb. 40 percig 180 ℃-ra előmelegített alsó-felső és légkeveréses sütőben.
  • Ha kész, és kicsit kihűlt azonnal fogyaszthatod is.

Diétánál erre figyelj!

1 adag (4 csík, káposztasaláta nélkül)
Energia: 374 kalória
Fehérje: 37 gramm
Szénhidrát: 18 gramm
Zsír: 15 gramm

Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ez is érdekelhet:

Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mennyire tetszett a recept?