Rántott csirkemell csíkok – mandulás bundában, sütőben sütve
Amerikai káposztasalátával
Rántott csirkemell készülhet hagyományos módon is, de miért csinálnánk mindig ugyanúgy? Vigyünk bele egy kis mókát és izgalmat! 🙂 Mit szólnál, ha nem szelet lenne, hanem csíkok, amit mandula tesz még ropogósabbá? Az olajban sütést felejtsd el, ha egészségesen szeretnél táplálkozni. Ahogy már ennél a Sajttal-sonkával töltött csirkemell receptnél írtam, én nem javaslom a bő olajban sütést sem egészség, sem a diéta szempontjából. Sütőben sütve is ropogós és omlós csirkét kapsz. Az amerikai káposztasaláta szerintem remekül passzol hozzá. Egészséges ebéd, ami után mind a 10 ujjadat megnyalod.
500 g csirkét csíkokra vágtam és ebből nekem 16 csík lett. Egy adagra 4 csíkot számítottam.
Az amerikai káposztasaláta receptjét itt találod.
Rántott csirkemell csíkok – mandulás bundában
Hozzávalók
- 2 db (500 g) csirkemellfilé
- só
- frissen őrölt fekete bors
A panírhoz:
- 75 g teljes kiőrlésű panírmorzsa
- 40 g teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 30 g szeletelt mandula
A sütéshez:
- 1,5 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
- 180 ℃-ra melegítsd elő a sütőt (alsó-felső és légkeverés).
- A húst tisztítsd meg, mosd meg és szárítsd meg. Vágd vastag csíkokra.
- Fűszerezd sóval és borssal.
- Jöhet a panírozás! Egy lapos tányérba szórj zabpehelylisztet, egy másik lapos tányérba pedig zsemlemorzsát és szeletelt mandulát keverj össze. Egy mély tányérba üss két tojást, sózd meg és egy villával verd fel.
- A húst előbb a zabpehelylisztben forgasd át, majd a tojásban, végül a mandulás zsemlemorzsában.
- Az így kapott hússzeleteket fektesd sütőpapírral bélelt tepsire, amit előzőleg kenj meg egy kis olívaolajjal. Mivel a húst nem kell forgatni, így jó, ha alulra is kerül egy kis olaj. Ha ráhelyezted, akkor még a tetejét is locsold meg némi olívaolajjal, hogy ropogósabb legyen.
- Süsd kb. 40 percig 180 ℃-ra előmelegített alsó-felső és légkeveréses sütőben.
- Ha kész, és kicsit kihűlt azonnal fogyaszthatod is.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!