Vega grill tál tzatziki salátával
grillezett új burgonya, cukkini és palermo paprika
Vega grill tálat otthon is készíthetsz a konyhádban. Nem kell hozzá kerti grill sem! Tüzet rakni meg pláne nem kell. A titok csupán egy tökéletes grill serpenyő. Ezen múlik az egész. A grill serpenyőben ugyanis másképpen sülnek meg az ételek, mintha egy sima serpenyőt választanál. Szóval ezt a lépést ne hagyd ki. Vedd elő a legjobb grill serpenyődet, pácold be a zöldségeket, keverj hozzá egy frissítő tzaztikit és indulhat a benti grill feeling! Persze, ha kint tudsz grillezni a szabadban az teljesen más élmény. Viszont ezzel a recepttel az esős időkben sem kell lemondanod a grill ízekről.
Vega grill tál tzatziki salátával
Hozzávalók
- 1 db cukkini
- 1 db palermo paprika sweet (mindenképpen valamilyen édes paprikát válassz, mert ezzel a legfinomabb)
- 6 db újburgonya
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 csipet só
- 1 csipet szárított, morzsolt oregánó
- 1 szórásnyi görög fűszersó
- 1 gerezd fokhagyma vagy fokhagyma granulátum
a tzazikihez:
- 1 db kígyóuborka
- só
- frissen őrölt fekete bors
- ½ citrom leve
- 100 g feta sajt (juhtúróval is ki lehet egészíteni)
- 125 g kefir
- 125 g krémes natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- Először készítsd el a tzaztikit, mert annak jót tesz, ha kicsit áll a hűtőben.
- Mosd meg az uborkát és a sajtreszelő legnagyobb lyukán reszeld le. Sózd meg alaposan, és hagyd állni 10 percig.
- Addig egy edénybe morzsold bele a feta sajtot. Villa segítségével nyomkod szét. Add hozzá a kefirt és a joghurtot. Sóval, borssal és citromlével ízesítsd. Keverd az egészet csomómentesre és végül add hozzá a zúzott fokhagymát.
- Az uborka 10 perc után bő levet enged. Nyomkod ki kézzel még jobban a levet és az uborkát keverd bele a joghurtos-fetás krémbe. Keverd át alaposan és tedd be a hűtőbe. A legjobb, ha egy órát áll a hűtőben.
- A burgonyát mosd meg (nem kell megpucolni) és tedd egy lábosba. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Adj hozzá sót és főzd puhára. Ha kész a burgonya, akkor hűtsd le és tedd félre.
- A cukkini két végét vágd le és mosd meg alaposan. Vágj belőle hasábokat. Tedd egy tálba és fűszerezd, sóval, oregánóval, fokhagymával és görög fűszersóval. Locsold meg olívaolajjal és keverd össze alaposan. Hagyd állni 10-15 percet.
- A palermo paprikát mosd meg és azt is vágd nagyobb hasábokra. Befűszereni nem kell.
- A kihűlt burgonyát vágd kétfelé.
- Ha minden elkészült, akkor vedd elő a grillserpenyőt. Forrósítsd fel. Pár csepp olajat tegyél bele és fektesd le a burgonyát a vágási felével lefelé. Süsd meg mindkét oldalát aranybarnára, majd vedd ki, takard le.
- A palermo paprikát is süsd meg a serpenyőben. Kicsit nyomkod is le őket. Vedd ki és tedd a letakart burgonya mellé.
- Tedd a serpenyőbe a bepácolt cukkinit és süsd azt is aranybarnára.
- Tálálásnál tedd egy nagyobb tálra a grillezett zöldségeket. A burgonyát és a paprikát sózd meg. Tálald mellé a tzaztiki salátát. Még langyosan fogyaszd el.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!