Töltött csirkemell: krémes fetával, fokhagymás cukkinivel

A bulgursaláta remekül illik hozzá!
töltött csirkemell

A töltött csirkemell receptekben az a jó, hogy kedved szerint szinte bármilyen finomsággal megtöltheted. A sütőben pedig minden csak még finomabb lesz. Egy szép nyárias napon maradt még egy kis bulgursaláta másnapról. Gondoltam a sült csirkemell nagyon jól illene hozzá. Nem akartam csak egy egyszerű sült csirkét készíteni, így hát csavartam rajta egyet. Pontosabban feltekertem. 🙂 A töltött csirkemell egy tekercs lett, amibe fokhagymás cukkiniszelet és krémes feta sajt került. A bulgursaláta pedig tökéletesen illet hozzá. Mind a tíz ujjamat megnyaltam utána és elégedetten dőltem hátra azzal a gondolattal, hogy újdonságot alkottam és alakbarát módon. 

Töltött csirkemell: krémes fetával, fokhagymás cukkinivel

A töltelékről pár szót

A feta sajt és a tejföl egy pofonegyszerű töltelék, amit nem is értem, hogy eddig miért nem próbáltam még. Azóta már ezt teszem tortilla tekercsbe is. Annyira finom és egyszerűen megvan. A feta sajtnál figyelj, hogy olyan fajtát válassz, ami inkább a kecskesajtra hajaz ízben. Például az Aldis és a Spar-os ilyen.

TIPP: A feta sajtot juhtúróval is nyugodtan helyettesítheted. 

cukkínivel töltött csirkemell

Töltött csirkemell vacsorára?

Ezt a töltött csirkemell receptet vacsorára is bevetheted. Még a bulgursalátával együtt is alig tartalmaz szénhidrátot, viszont a fehérjetartalma magas, ami estére jól jön és edzés után is. 

Életmódváltó Csomag
töltött csirkemell

Töltött csirkemell: krémes fetával, fokhagymás cukkinivel

A bulgursaláta remekül illik hozzá!
Elkészítés:1 hour
Étkezés: Ebéd, Vacsora
Konyha: mediterrán
Típus: csirkés
Adag: 4 adag
Kalória: 434kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 500 g csirkemellfilé
  • ½ (150 g) cukkini
  • 100 g light feta sajt
  • 125 g light mozzarella
  • 50 g tejföl (12%-os)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt fekete bors
  • szárított, morzsolt bazsalikom
  • Kotányi olaszos fűszersó

A bulgursalátához

  • 100 g bulgur
  • 200 ml víz
  • 2 kávéskanál
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 csokor petrezselyemzöld
  • 10 db friss mentalevél
  • 4 szál újhagyma
  • 2 nagyobb méretű paradicsom
  • 1 lime leve
  • 1 csipet őrölt fekete bors

Elkészítés

A csirkemell tekercs elkészítése:

  • Először melegítsd fel a sütőt 200 ℃ra.
  • A cukkinit mosd meg és vékonyan szeleteld fel. Szórd meg sóval, morzsolt bazsalikommal. Locsold meg egy teáskanál olívaolajjal. Egy gerezd zúzott fokhagymát morzsolj még rá, és forgasd át a szeleteket, hogy mindenhol jó fűszeres legyen. Tedd félre amíg a húst előkészíted.
  • A csirkemellet tisztítsd meg, hogy ne legyenek rajta csontdarabok. Szeleteld fel. Egy sütőpapíron vagy fólián keresztül klopfold ki vékonyra. Sózd meg a szeletek mindkét oldalát.
  • Egy kisebb tálban keverd össze a feta sajtot a tejföllel.
  • Minden csirkemell szeletre teríts egy-egy cukkini szeletet. Kend meg a fetás krémmel, majd tekerd fel. Nem kell összetűzni, csak tedd szorosan egymás mellé egy hőálló tálba.
    töltött csirkemell elkészítése
  • A hőálló tál aljára locsolj kb. 0,5 dl vizet, a tekercsek tetejére pedig kb. 1 teáskanálnyi olívaolajat. Fedd le alufóliával és tedd be az előmelegített sütőbe.
  • 30 perc után vedd le az alufóliát és süsd anélkül.
  • 15 perc elteltével vedd ki és tegyél minden tekercsre mozzarella szeleteket. Szórd meg olasz fűszersóval (só, bazsalikom, oregánó is jó helyette), locsold meg még egy kevés olívaolajjal és tedd vissza a sütőbe további 15 perce.
  • Ha kész, akkor vedd ki és tálalj hozzá bulgursalátát, amit érdemes még előző este elkészítened.

A bulgursaláta elkészítése:

  • Öntsd egy lábasba a vizet és forrald fel. Tedd bele a bulgurt és egy kávéskanál sót. Keverd el. Hagyd 5 percig főzni, majd vedd le a tűzhelyről. Tegyél rá fedőt és 20-25 percig hagyd állni. (Egyszer-kétszer keverd át.) Ezalatt a bulgur felszívja a vizet és tökéletesen megpuhul.
  • A petrezselymet és a mentát vágd nagyon apróra. Az újhagymát vékonyan szeleteld fel. A paradicsomot vágd apró kockákra. Az egészet tedd egy nagy keverőtálba. Add hozzá a kihűtött bulgurt. Locsold meg olívaolajjal, fűszerezd sóval, borssal és ízesítsd egy lime levével. Keverd át alaposan.
  • Tipp: Még finomabb íze lesz, ha egy kicsit állni hagyod a hűtőben.

Diétánál erre figyelj!

1 adag (csak a tekercs)
Energia: 291 kalória
Fehérje: 40 gramm
Szénhidrát: 3 gramm
Zsír: 13 gramm
 
1 adag tekercs és 1 adag bulgursaláta
Energia: 434 kalória
Fehérje: 44 gramm
Szénhidrát: 26 gramm
Zsír: 17 gramm

Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ez is érdekelhet:

Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mennyire tetszett a recept?