30 perc alatt nyári ízek
A tészta kolbásszal mindig jó párosítás. Ebben a tésztás ételben az a fantasztikus, hogy nagyon gyorsan össze lehet dobni. Szó szerint. 🙂 Kb. csak bedobálsz mindent egy hőálló tálba és amíg finomra sülnek a hozzávalók, addig kifőzöd a tésztát. Ha az is kész, akkor összekevered, szórsz rá egy jó adag sajtot és már eheted is. Nyarat idéző ízt kapsz a paradicsommal, a cukkinivel és a feta sajttal. Imádni fogod! Próbáld ki.
Sült zöldséges tészta lecsó kolbásszal
Hozzávalók
- 250 g durum penne tészta
- 200 g light feta sajt
- 200 g lecsó kolbász
- 140 g koktélparadicsom
- 1 db kápia paprika
- 2 db közepes méretű cukkini
- só
- frissen őrölt fekete bors
- morzsolt bazsalikom
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
A tetejére
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
- 30 g parmezán sajt
Elkészítés
- A tésztát főzd meg sós vízben al dante-re.
- Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra (alsó és felső sütés légkeveréssel).
- Vegyél elő egy hőálló tálat, és tedd bele a következőket:cukkini kockákra vágva,feta sajt kockákra vágva,kápia paprika kockákra vágva,koktélparadicsom kettévágva,lecsó kolbász felkarikázva.
- Locsold meg olívaolajjal és balzsamecettel. Fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal. Alaposan keverd át az egészet.
- Tedd be az előmelegített sütőbe és süsd kb. 15 percig, vagy ameddig ropogósra sülnek a hozzávalók.
- Ha megsült, akkor keverd át az egészet, majd keverd hozzá a kifőtt és lecsepegtetett tésztát.
- Tálald melegen. Tálalásnál szórd meg a tetejét reszelt parmezán sajttal és finomra vágott petrezselyemmel.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!
Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!