Cukkinikrém: alacsony kalória és finom íz
Használd szendvicsre, tésztára vagy mártogatósként!
A cukkinikrém az egyik legegyszerűbb és legfinomabb kence, amit pillanatok alatt elkészíthetsz otthon. A fetás cukkinikrém után, ezúttal egy klasszikus verziót mutatok be, ami kalóriaszegény, de nagyon finom!
Milyen cukkinit használj?
Az alapja a cukkini, amelyből nem muszáj a zsenge verziókat választani. Ha véletlenül rajtad maradna néhány darab, akkor készíts belőle krémet! Párolva vagy sütve még intenzívebbé teheted az ízeket, némi fokhagymával. A titok a fűszerezésben rejlik: egy csipet oregánó egészen új dimenziót ad a krémnek.
Mihez használd?
A házi cukkinikrém nagy előnye, hogy bármivel variálhatod. Keverhetsz hozzá pirított magvakat, reszelt parmezánt vagy akár egy kevés citromlevet, ha frissebb ízeket keresel. Ráadásul alacsony kalóriatartalma miatt diétába is jól beilleszthető.
- Kend teljes kiőrlésű kenyérre vajkrém/sajtkrém helyett, ha valami kalóriaszegényebbre vágysz – reggelire, vacsorára is jó választás.
- Kend teljes kiőrlésű tortilla lapra és tegyél rá húst, sajtot, salátát.
- Használd úgy, mintha pesztó lenne: keverd kifőzött tésztához és szórd meg reszelt füstölt sajttal a tetejét.
- Locsold mediterrán töltött paprika tetejére.
- Tálald vendégváró mártogatósként, ropogós zöldségek mellé.
e-book (pdf)
Vegetáriánus ételek egészségesen
Ha húsmentesen étkezel, ha vega vagy, biztosan ismerős a szitu, amikor már alig találsz új receptet magadnak. A rántott gombából eleged van. Amit az éttermekben adnak vega kajaként az full unalmas, és valahogy neked sincs már ötleted, hogy mit főzzél otthon.
Ebből a receptfüzetből minden alkalomra tudsz majd vegetáriánus étel ötleteket meríteni.
Cukkinikrém: alacsony kalória és finom íz
Hozzávalók
- 3 db cukkini (700 g)
- 1 db vöröshagyma (77 g)
- 2 gerezd fokhagyma (10 g)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál szárított, morzsolt oregánó
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 dl víz (szükség esetén több is)
Elkészítés
- A cukkinit mosd meg, vágd le a két végét, és kockázd fel. Tedd félre.
- A fokhagymát szeleteld fel.A vöröshagymát tisztítsd meg és kockázd fel.
- Löttyints egy kis olajat egy forró, magas falú serpenyőbe (aminek teteje is van), add hozzá a vöröshagymát a fokhagymával együtt és párold meg. Amikor már kezd sülni, akkor add hozzá a cukkinit is. Sózd és szórj rá oregánót. Kevergesd addig, amíg színt nem kap.
- Önts rá egy kis vizet, majd fedd le és párold puhára a cukkinit.
- Ha megpuhult, akkor öntsd turmixgépbe és krémesítsd.
- Ha elkészült, akkor öntsd ki egy üvegbe és tárold hűtőben.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!