Cukkinikrém: alacsony kalória és finom íz

Használd szendvicsre, tésztára vagy mártogatósként!
cukkinikrém

A cukkinikrém az egyik legegyszerűbb és legfinomabb kence, amit pillanatok alatt elkészíthetsz otthon. A fetás cukkinikrém után, ezúttal egy klasszikus verziót mutatok be, ami kalóriaszegény, de nagyon finom!

Milyen cukkinit használj?

Az alapja a cukkini, amelyből nem muszáj a zsenge verziókat választani. Ha véletlenül rajtad maradna néhány darab, akkor készíts belőle krémet! Párolva vagy sütve még intenzívebbé teheted az ízeket, némi fokhagymával. A titok a fűszerezésben rejlik: egy csipet oregánó egészen új dimenziót ad a krémnek.

Mihez használd?

A házi cukkinikrém nagy előnye, hogy bármivel variálhatod. Keverhetsz hozzá pirított magvakat, reszelt parmezánt vagy akár egy kevés citromlevet, ha frissebb ízeket keresel. Ráadásul alacsony kalóriatartalma miatt diétába is jól beilleszthető.

  • Kend teljes kiőrlésű kenyérre vajkrém/sajtkrém helyett, ha valami kalóriaszegényebbre vágysz – reggelire, vacsorára is jó választás.
  • Kend teljes kiőrlésű tortilla lapra és tegyél rá húst, sajtot, salátát.
  • Használd úgy, mintha pesztó lenne: keverd kifőzött tésztához és szórd meg reszelt füstölt sajttal a tetejét.
  • Locsold mediterrán töltött paprika tetejére.
  • Tálald vendégváró mártogatósként, ropogós zöldségek mellé.
cukkinikrém kenyérre
vegetáriánus receptek

e-book (pdf)

Vegetáriánus ételek egészségesen

Ha húsmentesen étkezel, ha vega vagy, biztosan ismerős a szitu, amikor már alig találsz új receptet magadnak. A rántott gombából eleged van. Amit az éttermekben adnak vega kajaként az full unalmas, és valahogy neked sincs már ötleted, hogy mit főzzél otthon.

Ebből a receptfüzetből minden alkalomra tudsz majd vegetáriánus étel ötleteket meríteni.

cukkini kence
cukkinikrém

Cukkinikrém: alacsony kalória és finom íz

Használd szendvicsre, tésztára vagy mártogatósként!
Elkészítés:15 minutes
Étkezés: Reggeli, Vacsora
Konyha: mediterrán
Típus: 15 perces étel, húsmentes, sütés nélküli
Adag: 1 üveg
Kalória: 17kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 3 db cukkini (700 g)
  • 1 db vöröshagyma (77 g)
  • 2 gerezd fokhagyma (10 g)
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál szárított, morzsolt oregánó
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl víz (szükség esetén több is)

Elkészítés

  • A cukkinit mosd meg, vágd le a két végét, és kockázd fel. Tedd félre.
  • A fokhagymát szeleteld fel.
    A vöröshagymát tisztítsd meg és kockázd fel.
  • Löttyints egy kis olajat egy forró, magas falú serpenyőbe (aminek teteje is van), add hozzá a vöröshagymát a fokhagymával együtt és párold meg. Amikor már kezd sülni, akkor add hozzá a cukkinit is. Sózd és szórj rá oregánót. Kevergesd addig, amíg színt nem kap.
  • Önts rá egy kis vizet, majd fedd le és párold puhára a cukkinit.
  • Ha megpuhult, akkor öntsd turmixgépbe és krémesítsd.
  • Ha elkészült, akkor öntsd ki egy üvegbe és tárold hűtőben.

Diétánál erre figyelj!

1 adag (feltétként – 50 grammal számolva)
Energia: 17 kalória
Fehérje: 1 gramm
Szénhidrát: 2 gramm
Zsír: 1 gramm

Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ez is érdekelhet:

Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mennyire tetszett a recept?