Wrap bolognai raguval és sajtszósszal
Diétás és finom!

A wrap egy olyan étel, amely általában egy vékony, puha tésztalapba (például tortillába vagy pita lapba) töltött különféle összetevőkből áll. Ez alapján, ha a tortilla lapot feltekered, akkor az wrap-nak számít – persze simán hívhatod tortilla tekercsnek is, nem fog megsértődni. 🙂 Ugyanakkor jó ha tudod, hogy a wrap tágabb kategória, ami magában foglalhat nem csak tortillába, hanem más típusú lapos kenyérbe (pl. pita, lavash) csomagolt ételeket is. A töltelékek és az ízek sokfélesége jellemző rá, így számos kultúra és konyha részét képezheti. Összefoglalva: minden tortilla tekercs wrap, de nem minden wrap készül tortillából. Valójában nem is az a lényeg, hogy minek hívjuk, sokkal inkább az a fontos számomra, hogy nagyon gyorsan és egyszerűen elkészül. Ráadásul ügyesen fel tudom használni hozzájuk a hűtőben található maradékokat és ezekből változatos, diétás tekercseket tudok készíteni reggelire, ebédre vagy éppen vacsorára. A lenti recept is maradékok felhasználásával készült.

Ezt az isteni bolognais wrapot valójában maradékok ihlették.
Hozzávalók (1 főre)
- 1 db tortilla lap (a teljes kiőrlésű jobb választás az egészséges étrendbe)
- 1 adag bolognai ragu – használd ezt babos-kukoricás bolognai receptet
- 1 adag sajtszósz – használd a vega lasagne receptnél leírt sajtszósz receptet
- 1 marék salátakeverék
Elkészítés
Csak megsütöd a tortilla lapodat, megkened lágy sajtszósszal, ráhalmozod a húsos ragut, egy nagy marék salátát, majd összetekered és élvezed, ahogy ezek az ízek összeérnek.
Csak az a baj vele, hogy egynél nehezen lehet megállni. 🙂

Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

