Tejszínes rakott cukkini tésztával

Alacsony szénhidráttartalmú recept
Tejszínes rakott cukkini tésztával

A tejszínes rakott cukkini tésztával ötlet úgy jött, hogy rengeteg cukkini volt itthon. Imádom, hogy alacsony a kalóriatartalma és finom olaszos ételek is készíthetők belőle. Vékony szeletekre vágtam és bazsalikommal fűszereztem. Ez került a tepsi aljára. A töltelék pedig egy egyszerű darált húsos ragu lett. Ehhez kevertem egy kevés kifőtt tésztát. Nem akartam 100 grammnál többet, hogy ne legyen nagy a szénhidráttartalma. A tetejére cukkini szeletek kerültek és még egy mozzarellát is rászeleteltem. Persze, lehetne reszelt trappistát vagy más, jobban olvadós sajtot, de kalóriák szempontjából ez volt a legalacsonyabb opció. Magas fehérjetartalmú és alacsony szénhidráttartalmú finomságot kaptam. Viszont a zsírtartalma nekem kicsit magas lett, így vacsorára csak edzés után ajánlom. Inkább ebédre való. Próbáld ki Te is! 

Rakott cukkini
rakott cukkini tálban

Nézd meg videón is!

nők a strandon

Legnépszerűbb:

Életmódváltó csomag

Ebben a tudáscsomagomban ahhoz szeretnék neked gyakorlati tanácsokat adni, hogy hogyan alakítsd ki te magad a saját, személyre szabott diétás étrendedet. Mindezt kínkeserves éhezés és bonyolult méricskélések nélkül. Ne feledd, a cél az, hogy egy olyan étrended legyen, amit hosszú távon, könnyedén be is tudsz tartani, mert a zsírpárnáktól való tartós megszabaduláshoz idő kell!

Tejszínes rakott cukkini  recept
Tejszínes rakott cukkini tésztával

Tejszínes rakott cukkini tésztával

Alacsony szénhidráttartalmú recept
Elkészítés:40 minutes
Étkezés: Ebéd
Konyha: mediterrán
Típus: sertéshúsos
Adag: 4 adag
Kalória: 419kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 500 g darált sertés lapocka (7% zsírtartalommal)
  • 500 g cukkini (2 db)
  • 100 g durum fusilli tészta (Lidl-ben kapható Combino márkát használtam)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 g póréhagyma (vöröshagyma is jó)
  • 125 g mozzarella light (Lidl-ben kapható Lovillo márkát használtam)
  • 150 ml főzőtejszín (10%)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • szárított, morzsolt bazsalikom

Elkészítés

  • A cukkinit mosd meg, vágd le a két végét és vékonyan szeleteld fel. Sózd be alaposan, hogy levet engedjen. Tedd félre.
  • A póréhagymát tisztítsd meg és aprítsd fel.
  • Sós vízben főzd al dante-re a tésztát. Ha kész, szűrd le és tedd félre.
  • A darált húst olívaolajon pirítsd meg. Ízesítsd sóval és borssal. Félidőben add hozzá a póréhagymát és a fokhagymát is.
  • Ha a hús lepirult, akkor öntsd fel a tejszínnel és forrald át az egészet. Forgasd bele a kifőtt tésztát.
  • A cukkiniszeleteket nyomkodd ki, csepegtesd le és szórd meg egy kis morzsolt bazsalikommal.
  • Egy hőálló tál alját kend ki egy kis olívaolajjal. Tedd bele a cukkiniszeletek egyharmadát. Öntsd rá a darált húsos tészta felét. Tegyél rá egy réteg cukkiniszeletet. Majd öntsd rá a darált húsos tészta másik felét. Végül takard be a maradék cukkiniszeletekkel.
  • A tetejére tegyél szeletekre vágott mozzarella sajtot.
  • 200℃-os sütőben (alsó-felső és légkeverés) kb. 30 percig süsd.

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 419 kalória
Fehérje: 38 gramm
Szénhidrát: 26 gramm
Zsír: 18 gramm

Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ez is érdekelhet:

Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mennyire tetszett a recept?