Go Back
Tejszínes rakott cukkini tésztával

Tejszínes rakott cukkini tésztával

Alacsony szénhidráttartalmú recept
Elkészítés:40 minutes
Étkezés: Ebéd
Konyha: mediterrán
Típus: sertéshúsos
Adag: 4 adag
Kalória: 419kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 500 g darált sertés lapocka (7% zsírtartalommal)
  • 500 g cukkini (2 db)
  • 100 g durum fusilli tészta (Lidl-ben kapható Combino márkát használtam)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 g póréhagyma (vöröshagyma is jó)
  • 125 g mozzarella light (Lidl-ben kapható Lovillo márkát használtam)
  • 150 ml főzőtejszín (10%)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • szárított, morzsolt bazsalikom

Elkészítés

  • A cukkinit mosd meg, vágd le a két végét és vékonyan szeleteld fel. Sózd be alaposan, hogy levet engedjen. Tedd félre.
  • A póréhagymát tisztítsd meg és aprítsd fel.
  • Sós vízben főzd al dante-re a tésztát. Ha kész, szűrd le és tedd félre.
  • A darált húst olívaolajon pirítsd meg. Ízesítsd sóval és borssal. Félidőben add hozzá a póréhagymát és a fokhagymát is.
  • Ha a hús lepirult, akkor öntsd fel a tejszínnel és forrald át az egészet. Forgasd bele a kifőtt tésztát.
  • A cukkiniszeleteket nyomkodd ki, csepegtesd le és szórd meg egy kis morzsolt bazsalikommal.
  • Egy hőálló tál alját kend ki egy kis olívaolajjal. Tedd bele a cukkiniszeletek egyharmadát. Öntsd rá a darált húsos tészta felét. Tegyél rá egy réteg cukkiniszeletet. Majd öntsd rá a darált húsos tészta másik felét. Végül takard be a maradék cukkiniszeletekkel.
  • A tetejére tegyél szeletekre vágott mozzarella sajtot.
  • 200℃-os sütőben (alsó-felső és légkeverés) kb. 30 percig süsd.

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 419 kalória
Fehérje: 38 gramm
Szénhidrát: 26 gramm
Zsír: 18 gramm