A cukkinit mosd meg, vágd le a két végét és vékonyan szeleteld fel. Sózd be alaposan, hogy levet engedjen. Tedd félre.
A póréhagymát tisztítsd meg és aprítsd fel.
Sós vízben főzd al dante-re a tésztát. Ha kész, szűrd le és tedd félre.
A darált húst olívaolajon pirítsd meg. Ízesítsd sóval és borssal. Félidőben add hozzá a póréhagymát és a fokhagymát is.
Ha a hús lepirult, akkor öntsd fel a tejszínnel és forrald át az egészet. Forgasd bele a kifőtt tésztát.
A cukkiniszeleteket nyomkodd ki, csepegtesd le és szórd meg egy kis morzsolt bazsalikommal.
Egy hőálló tál alját kend ki egy kis olívaolajjal. Tedd bele a cukkiniszeletek egyharmadát. Öntsd rá a darált húsos tészta felét. Tegyél rá egy réteg cukkiniszeletet. Majd öntsd rá a darált húsos tészta másik felét. Végül takard be a maradék cukkiniszeletekkel.
A tetejére tegyél szeletekre vágott mozzarella sajtot.
200℃-os sütőben (alsó-felső és légkeverés) kb. 30 percig süsd.