Go Back

Sajtos-tejfölös csirkemell kukoricával

Testépítőknek és fogyókúrázóknak
Adag:4 adag
Elkészítés:40 minutes
Kategória: Ebéd
Konyha: magyar
Kulcsszó: csirkés
Kalória: 442kcal
Hozzávalók
  • 500 g csirkemellfilé
  • 4 szelet magas hústartalmú sonka
  • 4 evőkanál (80 g) tejföl (12%-os)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál (40 g) csemegekukorica (konzerv)
  • 40 g light trappista sajt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 csipet
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 2 csipet szárított, morzsolt bazsalikom

Köret

  • 200 g bulgur (szárazon kimérve)
  • ízlés szerint gyöngyhagyma vagy más savanyúság
  • rukkola levelek
Elkészítés
  • A csirkemellet vágd vékony szeletekre. Ha szükséges, ki is klopfolhatod. (Egy főre 1 szeletet számolj.) Szórd meg sóval, borssal, és hagyd állni 5-10 percig.
  • Az előkészített csirkemelleket tedd egy hőálló edénybe és 200 °C fokon süsd elő, hogy aranybarna színt kapjanak. Fordítsd is meg.
  • A tejfölt keverd össze zúzott fokhagymával és morzsolt bazsalikommal, majd terítsd el a sült húsok tetején. Szórd meg a kukoricával és tegyél rá egy-egy szelet sonkát, majd szórd meg reszelt sajttal is a tetejét.
  • Tedd 200 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 30 percig.
  • Köretként párolj hozzá bulgurt.
  • Fogyassz hozzá rukkolát és gyöngyhagymát. Szerintem ezekkel nagyon finom.

Diétánál erre figyelj!

1 adag (adagonként 50 g szárazon kimért bulgurral számolva)
Energia: 442 kalória
Fehérje: 41 gramm
Szénhidrát: 41 gramm
Zsír: 11 gramm