Sajtos-sonkás palacsinta különlegesség

A tökéletes harmónia: tejföl, sonka, sajt és snidling
sonkás palacsinta

A palacsinta nem csak édesen finom. Sós tésztát is készíthetsz és megtöltheted a legjobb hármassal: tejföllel, sonkával és sajttal. Ehhez pedig már csak egy kis friss snidling kell, hogy tökéletes legyen a harmónia. Ebédre vagy vacsorára is jó választás, ami után mind a tíz ujjadat megnyalod majd! 🙂 

Milyen lisztet használj fehér liszt helyett? Tudd meg innen.

sült palacsinta

Az elkészült palacsintákat érdemes finomságokkal megtölteni és sütőben kicsit átsütni.

sós palacsinta

Krémes belső fogad, ahogy szétvágod. Élvezd az olvasztott sajt keveredését a sonkával és tejföllel!

Sajtos-sonkás palacsinta különlegesség

A tejfölös töltelékhez jól illik a snidling.

sonkás palacsinta salátával

Fogyaszd langyosan egy adag salátával.

Enni és Fogyni e-book
sonkás palacsinta salátával

Sajtos-sonkás palacsinta különlegesség

A tökéletes harmónia: tejföl, sonka, sajt és snidling
Elkészítés:30 minutes
Étkezés: Ebéd
Konyha: magyar
Típus: 30 perces étel
Adag: 3 adag
Kalória: 366kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál
  • 80 g zabpehelyliszt
  • 50 ml szénsavas víz
  • 100 ml tej (1,5%-os)
  • 1 teáskanál olívaolaj a sütéshez

töltelék:

  • 110 g tejöl (12%-os)
  • 60 g sonka (válassz magas hústartalmú, legalább 85%-os sonkát!)
  • 50 g trappista sajt
  • 10 g finomra vágott friss snidling (újhagymával helyettesíthető)
  • őrölt fekete bors

A tetejére

  • 30 g tömlős sajtkrém (natúr)
  • 50 g trappista sajt

Elkészítés

  • A tojást üsd fel, és tedd egy keverőtálba. Sózd meg, add hozzá a lisztet, öntsd fel tejjel és vízzel. Egy habverő segítségével keverd teljesen csomómentesre. A tésztát szinte azonnal használd fel, mert ha állni hagyod, akkor be fog sűrűsödni.
  • Az olajat mérd ki, és egy kis tálban tedd a tűzhely mellé egy szilikon ecsettel. A felforrósított palacsintasütőt az ecset segítségével kend meg. Erre egy merőkanálnyi tésztát tegyél, oszlasd el egyenletesen és süsd meg mindkét oldalát. 3 db palacsintát fogsz így kapni.
  • Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Én alsó-felső és légkeverés sütést használtam.
  • Reszeld le a 100 g sajtot.
  • Készíts el a tölteléket. Ehhez tedd egy keverőtálba a tejfölt. Add hozzá a kockázott sonkát, a finomra vágott snidlinget, és a sajt felét. Sózd és borsozd, majd keverd el.
  • Vegyél elő egy hőálló tálat és locsold meg egy kevés olívaolajjal az alját.
  • A palacsintákat kend meg egyenletesen a töltelékkel, majd hajtsd háromszög alakra. Helyezd a töltött palacsintákat a hőálló tálba egymást kicsit fedve.
  • A tömlős sajtból nyomj egy keveset úgy, hogy minden palacsintára jusson belőle. Szórd meg a maradék reszelt sajttal a palacsintákat és locsold meg még egy kevés olívaolajjal is.
  • Tedd be az előmelegített sütőbe és süsd kb. 10 percig vagy ameddig a sajt rá nem pirul a tetejére.
  • Tálalásnál szórd meg még snidlinggel és sonkadarabokkal is. Fogyaszd langyosan egy adag salátával.

Diétánál erre figyelj!

1 adag (1 db palacsintát jelent)
Energia: 366 kalória
Fehérje: 22 gramm
Szénhidrát: 20 gramm
Zsír: 21 gramm

Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ez is érdekelhet:

Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mennyire tetszett a recept?