Kapormártás burgonyagombóccal, cukkinivel és sült hússal
Halhoz is tökéletes

A kapormártás tökéletesen illik nyári, cukkinis ételekhez, sült húshoz, halhoz és a burgonyagombóc is remek kísérője. Egy ilyen kombinációt készítettem vasárnapi ebédnek az egészséges táplálkozás jegyében. A fehérje lehet bármilyen hús vagy hal, sütve vagy párolva. A burgonyagombóc receptjét itt találod. Fogyassz hozzá egy nagy adag párolt cukkinit, ami alig tartalmaz kalóriát, cserébe finom és jól laksz vele. Locsold meg egy ínycsiklandó kapormártással és élvezd az ízek és textúrák harmóniáját. Finom lesz. Én szóltam. 🙂
A kapormártás

A kapormártás nem más, mint egy besamel mártás, amibe kapor is kerül. Tehát ha tudsz egy jó besamelt, készíteni, akkor kapormártást is tudsz. 🙂 Ha nem tudsz, akkor a lenti recept segít majd. Egy adag 13 gramm zsírt tartalmaz, ami sok lehet diétához. Úgy tudod csökkenteni, hogy a tejszínt elhagyod és helyette vizet használsz. Így is finom lesz.
Legnépszerűbb:
Életmódváltó csomag
Ebben a tudáscsomagomban ahhoz szeretnék neked gyakorlati tanácsokat adni, hogy hogyan alakítsd ki te magad a saját, személyre szabott diétás étrendedet. Mindezt kínkeserves éhezés és bonyolult méricskélések nélkül. Ne feledd, a cél az, hogy egy olyan étrended legyen, amit hosszú távon, könnyedén be is tudsz tartani, mert a zsírpárnáktól való tartós megszabaduláshoz idő kell!
Burgonyagombóc

A burgonyagombóc receptjét itt találod: >>> burgonyagombóc recept
A cukkini
Ehhez a recepthez 600 g cukkinit használtam. Megmostam, hosszában félbevágtam és felkockáztam. Sós vízben megfőztem.
A sült hús

500 gramm csirkemellet felszeleteltem és 15 gramm Lucullus sültcsirke fűszersóval megszórtam. Öntöttem rá egy evőkanál olívaolajat és alaposan átforgattam. Egy tapadásmentes serpenyőben kisütöttem.
Kalória és tápanyag
1 adag (sült hús, burgonyagombóc, kapormártás)
- Energia: 657 kalória
- Fehérje: 41 gramm
- Szénhidrát: 60 gramm
- Zsír: 25 gramm

Kapormártás
Hozzávalók
- 1 csokor friss kapor (fagyasztott is jó)
- 30 g vaj (82%-os zsírtartalmú, például teavaj)
- 30 g zabpehelyliszt
- 100 ml főzőtejszín (20%-os zsírtartalmú)
- 300 ml tej 1,5%-os zsírtartalmú)
- só ízlést szerint
Elkészítés
- A kaprot mosd meg alaposan, szárítsd meg. Vágd finomra. Tedd félre.
- A tejet melegítsd fel.
- Egy nyeles lábosban forrósítsd fel a vajat. Ügyelj arra, hogy ne égjen meg!Szórd bele a zabpehelylisztet, keverd el és kicsit pirítsd meg.
- Öntsd fel a meleg tejjel, és keverd csomómentesre. Öntsd hozzá a tejszínt is és addig főzd, amíg egy krémes szószt nem kapsz. Sóval ízesítsd.
- Keverd bele a finomra vágott kaprot és már készen is van.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!


