A legjobb cukormentes linzer recept

cukormentes linzer

Sokat kísérleteztem a legjobb cukormentes linzer receptekkel. (Ebben a cikkben olvashatod.) Próbáltam egyféle liszttel, majd kétféle liszttel. Hetekig csak linzert sütöttem, mire megszületett ez a recept. A fáradtság megérte, mert megtaláltam a legfinomabb receptet.

Cukormentes linzer
Lehet szívalakú is.
Cukormentes linzer
Lehet kerek is.
Teasütemény
Fitnesz forró csoki mellé is tökéletes.
Életmódváltó Csomag
cukormentes linzer

A legjobb cukormentes linzer recept

A diétába is be lehet illeszteni!
Elkészítés:1 hour
Étkezés: Desszert
Konyha: magyar
Típus: elviteles étel, húsmentes, karácsonyi
Adag: 10 darab
Kalória: 159kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 50 gramm xilit
  • 100 gramm vaj (Legalább 82%-os zsírtartalmút válassz!)
  • 75 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 75 gramm zabpehelyliszt
  • 10 gramm zabpehelyliszt a szóráshoz
  • 1 tojássárgája
  • 1 csipet
  • ½ citrom reszelt héja
  • 30 gramm cukormentes barack lekvár

Elkészítés

  • A liszteket tedd egy keverőtálba, add hozzá a xilitet és egy csipet sót. Majd morzsold bele a vajat a kezeddel úgy, hogy a két tenyered közé veszed és összemorzsolod a liszttel. Ha kemény lenne a vaj, akkor sajtreszelő segítségével reszeld le, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Nagyon fontos, hogy a lisztszemcséket a zsiradék jól körülvegye, mert ettől lesz omlós a tésztád.
  • Add hozzá a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat. Dolgozd el a tésztát. Igyekezz gyors lenni, mert ha nem megfelelő tempóban dolgozol, akkor könnyen kizsírosodhat a tésztád. Ezt onnan veszed észre, hogy egyre nehezebben tudod formázni, mivel a vaj felolvad a meleg kezeidtől.
  • Az összegyúrt tésztát formázd cipó formájúra, tekerd folpackba, hogy ne száradjon ki, és tedd hűtőbe kb. 40 percre.
  • 40 perc után vedd elő a nyújtófát és a deszkát. Szórd meg liszttel, hogy könnyebb legyen nyújtani a tésztát.
  • A cipót vedd ki a hűtőből és kézzel még gyúrd át. Először kemény lesz, de a kezed melegétől a vaj kissé felolvad és egyre könnyebb lesz formázni.
  • Nyújtsd ki a tésztát kb. fél centisre.
  • Vágj ki belőle tetszőleges formákat. Nekem a szívforma jött be, de akár egy poharat is használhatsz kiszúrónak. Gondoskodj arról, hogy teteje és alja is legyen a linzerednek. A tetejét kiszúrhatod még egy kisebb méretű formával is, hogy szépen látszódjon majd a lekvár.
  • Helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe a linzereket. Ha nagyon ragadna a tészta, (főleg a második nyújtásnál) akkor egy habkártya segítségével emeld fel őket és helyezd a tepsire. Teheted szorosan egymás mellé, de teljesen ne érjenek össze, mert sülés közben kicsit megnőnek.
  • 180 °C-ra előmelegített, légkeveréses sütőben (alsó és felső sütés) 15 percig süsd.
  • Hagyd teljesen kihűlni, majd kend meg lekvárral az aljakat és illeszd rá a tetejüket is.

Diétánál erre figyelj!

1 darab
Energia: 159 kalória
Fehérje: 3 gramm
Szénhidrát: 17 gramm
Zsír: 10 gramm

Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ez is érdekelhet:

One Comment

Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mennyire tetszett a recept?