Meggyes rétes teljes kiőrlésű leveles tésztából

Cukormentes finomság, ami uzsidobozba is mehet
meggyes rétes teljes kiőrlésű leveles tésztából

Valamelyik nap úgy ettem volna egy finom rétest. A rétes tésztákból még nem találtam teljes kiőrlésűt. A leveles tésztából viszont kapható egy nagyon finom. Ezt a Tante Fanny teljes kiőrlésű leveles tésztát használtam, valamint fagyasztott meggyet. Csupán 30 percig tartott 3 db rétes rudat előállítani. Ha te is vágysz egy gyors rétesre és fontos az is, hogy cukormentes és egészséges legyen, akkor próbáld ki ezt a receptet!

meggyes rétes hozzávalók
A meggyes rétes hozzávalói. (A képen két lapzselatin is látható – azt végül nem tettem bele. A tetejére szórt mandula pedig nem került fel a képre.)
három rúd meggyes rétes
Az egy csomag leveles tésztából három rúd rétes lett.
cukormentes meggyes rétes
Meggyes rétes felvágva.

Egy rudat 5-6 darabra vágtam. Ezek kicsi darabok voltak, de ha szeretnéd, akkor vághatod másként is.

meggyes rétes cukormentesen
Cukormentes meggyes rétes tálalva.
Fitnesz Édességek e-book

e-book (pdf)

Fitnesz Édességek

Ez a könyv tele van szuper receptekkel, hogy bűntudat nélkül élvezhesd a sütizést. Ideális választás életmódváltóknak, diétázóknak vagy bárkinek, aki szeret egészségesen nassolni.

Videón is megnézheted:

meggyes rétes teljes kiőrlésű leveles tésztából

Meggyes rétes teljes kiőrlésű leveles tésztából

Cukormentes és egészséges desszert
Elkészítés:30 minutes
Étkezés: Desszert
Konyha: magyar
Típus: 30 perces étel, húsmentes
Adag: 15 darab
Kalória: 102kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 1 csomag (280 g) teljes kiőrlésű leveles tészta (Tante Fanny-t használtam)
  • 1 csomag (450 g) magozott, fagyasztott meggy
  • 1 rúd fahéj
  • 50 g xilit (más néven nyírfacukor)
  • 70 ml víz
  • 1 tojás sárgája
  • 15 g szeletelt mandula (a SPAR-ban kaphatót használtam)

Elkészítés

  • A fagyasztott meggyet öntsd egy kisebb lábosba. Önts rá 70 ml vizet – csak, hogy ne kezdjen el nagyon sisteregni. Forrald fel.
    Amikor felforrt tedd bele az egész fahéjat és a xilitet. Keverd el.
    Fedő alatt főzd 10 percig, majd ha kész, akkor szűrd le róla a levet, hogy csak a meggy maradjon.
    Tipp: A megmaradt fűszeres levet öntsd ki egy pohárba és később meg tudod inni.
  • A sütőt melegítsd fel 220 ℃-ra (alsó-felső sütés légkeveréssel).
  • A tésztát vedd ki a hűtőből, tekerd ki és hagyd 10 percig szobahőmérsékleten. (Ameddig felmelegszik a sütő, addig jó is lesz.)
  • A tésztát vágd három egyenlő részre (téglalapra). Mind a három rész közepébe tegyél a meggyből. Egyenletesen oszlasd el a három rész között a meggyet. Azért kell a közepére helyezni, hogy a leveles tésztát két oldalról könnyedén rá tud hajtani. Csomagold be a tésztát mindkét oldalról.
    Egy késsel átlósan 2 cm-ként vágd be a rudakat.
  • Az elkészített rudak tetejét kend le egy felvert tojássárgával, majd szórd meg szeletelt mandulával. Mehet is az előmelegített sütőbe. Süsd kb. 15-20 percig, vagy ameddig aranybarna nem lesz a teteje.

Diétánál erre figyelj!

1 darab
Energia: 102 kalória
Fehérje: 1 gramm
Szénhidrát: 12 gramm
Zsír: 5 gramm

Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ez is érdekelhet:

Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mennyire tetszett a recept?