Diétás csirkeleves csirkecombból

Az igazi tyúkhúslevesnek nincsen párja. Azonban van úgy, hogy nem akarok egy egész tyúkot megvenni, mert tudom, hogy minden része nem fogyna el. Tyúk helyett a csirkecomb is tökéletes választás. Kicsivel talán zsírszegényebb is, mint a tyúk. Fehérje szempontjából pedig ideális a testépítéshez, diétához. A combon lévő bőr és a csontja szépen megadja azt az ízt, amit egy húslevestől vár az ember. Bátran beleteheted a maradék zöldségeket is. A tésztát viszont mellőznöd kell, ha igazán diétásan szeretnéd elkészíteni. Ne aggódj, így is nagyon finom lesz! 🙂

Életmódváltó Csomag
diétás csirkeleves

Diétás csirkeleves

Csirkecombból
Elkészítés:2 hours
Étkezés: Leves
Konyha: magyar
Típus: csirkés, gluténmentes, laktózmentes
Adag: 6 személyre
Kalória: 117kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 3 db csirkecomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 darab sárgarépa
  • 1 darab petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb zellergumó vagy zellerszár
  • 1 darab tv paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1-2 evőkanál
  • 10 darab egész bors

Elkészítés

  • A húst tisztítsd meg, és tedd egy nagyobb lábos aljára, majd öntsd fel hideg vízzel. Forrald fel a vizet és a képződő habot szedd le egy kanál vagy egy szűrő segítségével.
  • Ha már nem képződik rajta több hab, akkor vedd alacsony hőfokra, sózd meg, és add hozzá az egész borsot is.  
  • Alacsony hőfokon, gyöngyöző forralással 1-2 órát főzd. Félidőben add hozzá a megtisztított és nagyobb darabokra vágott zöldségeket.
  • Ha elkészült, akkor kb. 30 percet hagyd pihenni. Ezután vedd ki belőle a zöldségeket és a húst.
  • A kivett húst és zöldségeket darabold fel, tedd egy leveses tábla, öntsd le a forró lével.

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 117 kalória
Fehérje: 15 gramm
Szénhidrát: 5 gramm
Zsír: 4 gramm
 
Recept és ételfotók: Földi Rita

Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ez is érdekelhet:

One Comment

Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mennyire tetszett a recept?