Búbos karaj karfiollal
Tejfölös-tojásos keverékkel besütve

A búbos karaj karfiollal egy nagyon egyszerű ebéd recept. Egy kicsit hasonlít a Dubarry csirkemell receptre. Ezt is nyugodtan készítheted csirkéből vagy pulykamellből. Egyszerűsége abban áll, hogy nem kell hozzá besamelt készíteni. Elég csak két tojást összekeverni tejföllel (mint a rakott krumplinál). Roppanósra főtt karfiol megy hús szeletek tetejére és jó sok sajttal van besütve. A sajt kiválasztásával változatosabbá teheted. Én egy lágy ízű gouda sajtot választottam hozzá, de a karfiolhoz a füstölt sajt is jól illik. Kísérletezz bátran! Imádni fogod ezt a receptet.




Búbos karaj karfiollal
Jázmin rizzsel ebédre
Hozzávalók
- 6 szelet sertéskaraj (csont nélküli)
- 1 nagyobb fej karfiol
- 450 g tejföl (12%-os)
- 2 db tojás
- 100 g sajt
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- 2 csipet frissen őrölt fekete bors
- 2 csipet szárított, morzsolt majoránna
Köret
- 6 adag jázmin rizs (szárazon kimérve 50 grammot számoltam egy adagnak)
Elkészítés
- A karfiolt tisztítsd meg és szedd rózsáira. Tedd egy lábasba, öntsd fel félig vízzel, adj hozzá sót és párold roppanósra. Ha kész, szedd ki és tedd félre.
- A karaj szeletekről vágd le az esetleg rajta maradt csontdarabokat és a zsírosabb részeket, ha szükséges. Mosd meg, itasd le róla a vizet egy papírtörlővel.
- Klopfold ki vékonyra.
- A széleit fél centire vágd be és a húst is enyhén irdald be két helyen. Ezzel elkerülheted, hogy sütésnél felkunkorodjon a hús széle. Fűszerezd sóval és borssal. Locsold meg olívaolajjal.
- Egy grill serpenyőben süsd aranybarnára mindkét oldalát, majd vedd ki és tedd egy hőálló tálba.
- Egy mélyebb tányérba üsd bele a 2 db egész tojást. Sózd meg és szórd meg majoránnával. Verd fel egy villa segítségével, mintha csak egy rántottához készülne. Add hozzá a tejfölt és keverd át alaposan.
- Helyezd a hús tetejére karfiolrózsákat, és öntsd le a tejfölös-tojásos keverékkel.
- Szórj rá reszelt sajtot.
- 200 ℃-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig süsd. Miután lekapcsoltad a sütőt, a húst hagyd még bent 15 percig, ettől omlós lesz.
- Tálald párolt jázmin rizzsel.
Diétánál erre figyelj!
1 adag
Energia: 490 kalória
Fehérje: 30 gramm
Szénhidrát: 45 gramm
Zsír: 20 gramm
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!


Kedves Rita! Most már 2 hete a receptekből választok ki és főzök. Isteniek és köszönjük szépen.
Párommal járunk edzeni is és sokat számít az étrend is.
Kedves Andrea! Örülök, hogy tetszik, amit csinálok. Köszönöm a visszajelzést! 🙂