Vegán cukkinifőzelék
Tejmentes, cukormentes, gluténmentes
Vegán cukkinifőzelék, amely krémes és isteni finom? Igen! Ez az! Gluténmentes, tejmentes, cukormentes és diétás. A rizs főzőkrémtől kicsit édeskés íze van, amihez jól passzol a kapor, vagy ha szezonja van, akkor a medvehagyma is. Én vacsorára is imádom, mert nagyon könnyű. Lehet hozzá enni egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret is, ha kell mellé lassú felszívódású szénhidrát. Nekem általában kell. Ezzel pedig jól esik kitunkolni is az utolsó falatig ezt a fincsi főzeléket. 🙂 Amúgy nem is igazán főzelék. Szerintem a krémessége miatt inkább egy cukkini ragu ez.
Vegán cukkinifőzelék
Gluténmentes, cukormentes, tejmentes
Hozzávalók
- 3 db (580 g) cukkini
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál olívaolaj a sütéshez
- 1 evőkanál zabpehelyliszt vagy rizsliszt
- só
- őrölt fekete bors
- 250 ml Alpro Rizs főzőkrém (Alpro cooking rice)
Ha szezonja van:
- 1/2 csokor (50 g) friss medvehagyma
Medvehagyma helyett:
- 1/2 csokor friss kapor
Elkészítés
- A vöröshagymát vágd finomra. Tedd félre.
- A medvehagymát tisztítsd meg, a végét vágd le és aprítsd fel. Tedd félre.
- A cukkinit mosd meg, vágd le a két végét és kockázd fel. Tedd félre.
- Egy magas falú serpenyőben forrósíts olívaolajat, add hozzá a vöröshagymát és párold üvegesre. Add hozzá a cukkinit, sózd, borsozd és kevergetve pirítsd meg benne a cukkinit.
- Ha nincs rajta lé, akkor add hozzá a lisztet. Keverd el és kicsit pirítsd a liszttel is. Öntsd hozzá a rizs főzőkrémet és kevergesd, amíg be nem sűrűsödik. Ha túl sűrű lenne, akkor vizet lehet még hozzáadni.Ha már megfelelően krémes, akkor add hozzá a medvehagymát (ha szezonja van) vagy ha nem medvehagymát tettél bele, akkor a friss, finomra vágott kaprot. Forrald át és készen is van.
Diétánál erre figyelj!
1 adag
Energia: 175 kalória
Fehérje: 4 gramm
Szénhidrát: 16 gramm
Zsír: 11 gramm
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!