Go Back
cukkiniből főzelék

Vegán cukkinifőzelék

Gluténmentes, cukormentes, tejmentes
Elkészítés:30 minutes
Étkezés: Ebéd, Vacsora
Konyha: mediterrán
Típus: gluténmentes, húsmentes
Adag: 3 adag
Kalória: 175kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 3 db (580 g) cukkini
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj a sütéshez
  • 1 evőkanál zabpehelyliszt vagy rizsliszt
  • őrölt fekete bors
  • 250 ml Alpro Rizs főzőkrém (Alpro cooking rice)

Ha szezonja van:

  • 1/2 csokor (50 g) friss medvehagyma

Medvehagyma helyett:

  • 1/2 csokor friss kapor

Elkészítés

  • A vöröshagymát vágd finomra. Tedd félre.
  • A medvehagymát tisztítsd meg, a végét vágd le és aprítsd fel. Tedd félre.
  • A cukkinit mosd meg, vágd le a két végét és kockázd fel. Tedd félre.
  • Egy magas falú serpenyőben forrósíts olívaolajat, add hozzá a vöröshagymát és párold üvegesre. Add hozzá a cukkinit, sózd, borsozd és kevergetve pirítsd meg benne a cukkinit.
  • Ha nincs rajta lé, akkor add hozzá a lisztet. Keverd el és kicsit pirítsd a liszttel is. Öntsd hozzá a rizs főzőkrémet és kevergesd, amíg be nem sűrűsödik. Ha túl sűrű lenne, akkor vizet lehet még hozzáadni.
    Ha már megfelelően krémes, akkor add hozzá a medvehagymát (ha szezonja van) vagy ha nem medvehagymát tettél bele, akkor a friss, finomra vágott kaprot.
    Forrald át és készen is van.

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 175 kalória
Fehérje: 4 gramm
Szénhidrát: 16 gramm
Zsír: 11 gramm