Mozzarellás melegszendvics
Olaszos reggeli 5 perc alatt

A mozzarellás melegszendvics nálam rendszeresen készül reggelire. Nem bonyolult, viszont nagyon ízletes. A paradicsom és a mozzarella alapból a kedvencem. Egy szelet teljes kiőrlésű kenyérrel komplex, egészséges reggeli lesz belőle. A fehérjét (ami fogyasztó hatású) a mozzarella sajt, a lassú felszívódású szénhidrátokat (ami sokáig eltelít), a teljes kiőrlésű kenyér biztosítja. A paradicsom pedig állítólag a boldogsághormonokra is jó hatással van. Most már tudom, hogy mitől olyan vidámak az olaszok! 🙂 Kezdd egy ilyen vidám, egészséges, olasz reggelivel a napodat!


e-book (pdf)
Vagány Receptek
Gyakori kérdés nálad is hogy ,,mit főzzek ma?” Ez az e-book segít, hogy mindig tudd a választ.


Mozzarellás melegszendvics
Hozzávalók
- 1/2 zacskó (60 g) light mozzarella (egész)
- 1 db paradicsom (vagy egy marék koktélparadicsom)
- 1 szelet (80 g) teljes kiőrlésű rozskenyér
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 csipet só
- 1 csipet szárított, morzsolt bazsalikom
Elkészítés
- Melegítsd elő a sütőt. Ha lehet, grill fokozatra állítsd és 200 ℃-ra.
- A mozzarella sajtot és a paradicsomot is szeleteld fel. Sózd meg alaposan és szórd meg bazsalikommal. Forgasd át, hogy mindenhol jól átjárja a fűszer.
- Tedd a kenyér tetejére a mozzarella és paradicsom szeleteket, majd locsold meg olívaolajjal a tetejét. Jusson a kenyérre is az olajból, mert ettől ropogósabb lesz.
- Tedd be a sütőbe a kenyeret és grillezd kb. 5 percig.
- Fogyaszd friss paradicsommal.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

