Töltött krumpli csirkével és brokkolival
Egészséges és finom ebéd

Hideg téli napokon jól esik egy krumplis étel. Próbáltad már brokkolival és csirkével tölteni a héjában sült krumplit? Ha még nem, akkor épp itt az ideje. 🙂

Mutatom, hogy készül ez a téli étel, ami garantáltan felmelegít a hideg napokon és energiát ad.

Héjéban sült krumpli fog kelleni, aminek a belsejét ki kell kaparni, hogy legyen hely a tölteléknek.

Egy fincsi csirkés-brokkolis töltelék kerül a belsejébe, amit tejföl és sajt fog össze.

Már csak egy szelet sajt hiányzik a tetejéről.

Ilyen, amikor ráolvad a sajt. Mennyei finom!
Még több finomságot találsz a Vagány Receptek Receptfüzetemben.

e-book (pdf)
Vagány Receptek
Gyakori kérdés nálad is hogy ,,mit főzzek ma?” Ez az e-book segít, hogy mindig tudd a választ.

Töltött krumpli csirkével és brokkolival
Hozzávalók
- 350 g fagyasztott brokkoli
- 2 db (500 g) krumpli (nyers súly, héjával együtt)
- 100 g sült csirkemell kocka (ez a kész étel súlya)
- 100 g tejföl (12%-os) tejszín is jó
- 60 g light trappista sajt
- 4 szelet (70 g) Maasdamer sajt (más karakteres ízvilágú sajt is jó)
- só
- frissen őrölt fekete bors
- szerecsendió
Elkészítés
- A héjában sült krumplihoz:A krumplit mosd meg, és alaposan keféld is át. Hosszában vágd ketté és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ügyelj arra, hogy a vágott része felfelé legyen. Sózd meg.Tedd 200 °C-ra előmelegített sütőbe, alsó és felső sütésre, légkeveréssel.Kb. 20 perc alatt megpuhul a belseje, és a teteje aranybarnára sül. Egy villával ellenőrizd a puhaságát, mielőtt kiveszed.Ha a krumpli elkészült, akkor a belsejéből kaparj ki 2-3 teáskanálnyit, hogy legyen hely a tölteléknek.
- Ehhez a recepthez maradék sült csirkemellet használtam, amit így tudsz elkészíteni: A csirkemellet tisztítsd meg, és kockázd fel. Fűszerezd be sült csirke fűszersóval, és locsold meg olívaolajjal. Keverd össze, és hagyd állni 5-10 percig, majd süsd aranybarnára egy felforrósított serpenyőben.
- A maradék csirkét forrósítsd fel (ha másnap használod fel). Add hozzá kikapart burgonyát és a párolt brokkolit. Kicsit pirítsd meg, majd add hozzá a tejfölt. Sózd meg. Tegyél rá őrölt fekete borsot. Reszelj rá egy kis szerecsendiót. Keverd össze. Add hozzá a reszelt sajtot. A tölteléknek jó a trappista, de itt is használhatsz más, karakteresebb ízvilágú sajtot.
- A csirkés-brokkolis raguval töltsd meg a krumplikat. A töltött krumplik tetejére tegyél egy-egy szelet Maasdamer sajtot.Tedd 180 °C-ra előmelegített sütőbe, alsó és felső sütésre, légkeveréssel. Süsd addig, amíg a sajt rá nem pirul a tetejére.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!



