Töltött krumpli csirkével és brokkolival

Egészséges és finom ebéd
Töltött krumpli csirkével és brokkolival

Hideg téli napokon jól esik egy krumplis étel. Próbáltad már brokkolival és csirkével tölteni a héjában sült krumplit? Ha még nem, akkor épp itt az ideje. 🙂

töltött krumpli csirkével

Mutatom, hogy készül ez a téli étel, ami garantáltan felmelegít a hideg napokon és energiát ad.

főtt krumpli

Héjéban sült krumpli fog kelleni, aminek a belsejét ki kell kaparni, hogy legyen hely a tölteléknek.

főtt krumpli töltve

Egy fincsi csirkés-brokkolis töltelék kerül a belsejébe, amit tejföl és sajt fog össze.

töltött krumpli

Már csak egy szelet sajt hiányzik a tetejéről.

csirkével töltött krumpli

Ilyen, amikor ráolvad a sajt. Mennyei finom!

Még több finomságot találsz a Vagány Receptek Receptfüzetemben.

Vagány Receptek cta

e-book (pdf)

Vagány Receptek

Gyakori kérdés nálad is hogy ,,mit főzzek ma?” Ez az e-book segít, hogy mindig tudd a választ.

Töltött krumpli csirkével és brokkolival

Töltött krumpli csirkével és brokkolival

Recept a téli napokra
Elkészítés:30 minutes
Étkezés: Ebéd
Konyha: magyar
Típus: 30 perces étel, csirkés, téli
Adag: 2 adag
Kalória: 528kcal
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 350 g fagyasztott brokkoli
  • 2 db (500 g) krumpli (nyers súly, héjával együtt)
  • 100 g sült csirkemell kocka (ez a kész étel súlya)
  • 100 g tejföl (12%-os) tejszín is jó
  • 60 g light trappista sajt
  • 4 szelet (70 g) Maasdamer sajt (más karakteres ízvilágú sajt is jó)
  • frissen őrölt fekete bors
  • szerecsendió

Elkészítés

  • A héjában sült krumplihoz:
    A krumplit mosd meg, és alaposan keféld is át. Hosszában vágd ketté és tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ügyelj arra, hogy a vágott része felfelé legyen. Sózd meg.
    Tedd 200 °C-ra előmelegített sütőbe, alsó és felső sütésre, légkeveréssel.
    Kb. 20 perc alatt megpuhul a belseje, és a teteje aranybarnára sül. Egy villával ellenőrizd a puhaságát, mielőtt kiveszed.
    Ha a krumpli elkészült, akkor a belsejéből kaparj ki 2-3 teáskanálnyit, hogy legyen hely a tölteléknek.
    főtt krumpli
  • Ehhez a recepthez maradék sült csirkemellet használtam, amit így tudsz elkészíteni:
    A csirkemellet tisztítsd meg, és kockázd fel. Fűszerezd be sült csirke fűszersóval, és locsold meg olívaolajjal. Keverd össze, és hagyd állni 5-10 percig, majd süsd aranybarnára egy felforrósított serpenyőben.
  • A maradék csirkét forrósítsd fel (ha másnap használod fel). Add hozzá kikapart burgonyát és a párolt brokkolit. Kicsit pirítsd meg, majd add hozzá a tejfölt. Sózd meg. Tegyél rá őrölt fekete borsot. Reszelj rá egy kis szerecsendiót. Keverd össze. Add hozzá a reszelt sajtot. A tölteléknek jó a trappista, de itt is használhatsz más, karakteresebb ízvilágú sajtot.
  • A csirkés-brokkolis raguval töltsd meg a krumplikat. A töltött krumplik tetejére tegyél egy-egy szelet Maasdamer sajtot.
    Tedd 180 °C-ra előmelegített sütőbe, alsó és felső sütésre, légkeveréssel. Süsd addig, amíg a sajt rá nem pirul a tetejére.
    főtt krumpli töltve

Diétánál erre figyelj!

1 adag
Energia: 528 kalória
Fehérje: 39 gramm
Szénhidrát: 54 gramm
Zsír: 17 gramm

Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ez is érdekelhet:

Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mennyire tetszett a recept?