Fokhagymakrémleves

sajtos ropogóssal
fokhagymakrémleves

Fokhagymakrémleves: egy igazi lélekmelegítő fogás, amit egyszerűen nem lehet megunni! Ha rajongsz a krémes textúráért és a fokhagymaízért, ezt imádni fogod. Nem csak ízletes, hanem tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal, így a hideg napokon segít erősíteni az immunrendszert. A tél a megfázások időszaka, és a fokhagyma természetes antibiotikum, ami segíthet az immunrendszer erősítésében. Próbáld ki!

fokhagymakrémleves sajtos ropogóssal

Ez a fokhagymakrémleves tökéletes választás a karácsonyi menübe is. Egyszerű, gyors és fantasztikusan finom! Ha nagy családi összejövetelt tervezel, ez a leves gyorsan elkészíthető akár több főre is, és előre is elkészíthető, így több időt tölthetsz a szeretteiddel.

fokhagymakrémleves sajttal
vegetáriánus receptek
fokhagymakrémleves sajtos ropogóssal

Fokhagymakrémleves

Sajtos ropogóssal
Elkészítés:30 minutes
Étkezés: Ebéd
Konyha: mediterrán
Típus: 30 perces étel, húsmentes, karácsonyi, krémleves
Adag: 6 adag
Nyomtasd ki!

Hozzávalók

  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1,5 evőkanál zabpehelyliszt (15 g)
  • 1 evőkanál vaj (30 g)
  • 250 g tejföl (12%-os)
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1,8 liter zöldségalaplé vagy erőleves (ha nincs ilyen készen, házilag, akkor erőleves kockából vagy zöldségleves kockából is főzhetsz)
  • 1 csipet őrölt fehér bors

Feltét személyenként:

  • 1 szelet PurPur vita teljes kiőrlésű kenyér szeletelt (A SPAR-ban kapható)
  • 5 g reszelt sajt

Elkészítés

  • A fokhagymagerezdeket pucold meg. Nyomd szét fokhagymanyomóval egy kisebb tálkába. Tedd félre.
  • A petrezselymet mosd meg és vágd finomra.
  • Ha nincs készen alapleved, akkor forralj fel vizet és tegyél bele leveskockát. Ez nem a legegészségesebb verzió – viszont gyorsabb.
  • Egy lábasban olvaszd fel a vajat, és add hozzá a lisztet. Keverd el és ha már kicsit besűrűsödött, akkor add hozzá a zúzott fokhagymát is, majd öntsd fel alaplével vagy erőlevessel. Habverővel keverd el.
  • Sóval, őrölt fehér borssal ízesítsd.
  • Egyszer fel kell forrnia, utána add hozzá hőkiegyenlítéssel a tejfölt (azaz, egy merőkanállal vegyél ki a levesből egy tálba, add hozzá a tejfölt, habverővel keverd el, majd lassan öntsd az egészet vissza a levesbe). Ha másodszorra is felforrt, akkor van kész a leves.
  • A krémesebb állag érdekében botmixerrel keverd át a kész levest.
  • Végül adj hozzá finomra vágott petrezselyemzöldet.
  • A tálald sajtos ropogóssal, amit úgy készíthetsz el, hogy a szeletelt kenyérre szórsz egy kis reszelt sajtot és sütőben megpirítod.

Diétánál erre figyelj!

1 adag (kenyér és sajt nélkül)
Energia: 115 kalória
Fehérje: 2 gramm
Szénhidrát: 5 gramm
Zsír: 10 gramm
 
1 adag (1 szelet kenyérrel és 5 g sajttal)
Energia: 197 kalória
Fehérje: 7 gramm
Szénhidrát: 14 gramm
Zsír: 2 gramm

Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

Ez is érdekelhet:

Mi jár a fejedben?
Kíváncsi vagyok a véleményedre, tapasztalataidra. Oszd meg velem!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Mennyire tetszett a recept?