Fokhagymakrémleves
sajtos ropogóssal

Fokhagymakrémleves: egy igazi lélekmelegítő fogás, amit egyszerűen nem lehet megunni! Ha rajongsz a krémes textúráért és a fokhagymaízért, ezt imádni fogod. Nem csak ízletes, hanem tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal, így a hideg napokon segít erősíteni az immunrendszert. A tél a megfázások időszaka, és a fokhagyma természetes antibiotikum, ami segíthet az immunrendszer erősítésében. Próbáld ki!

Ez a fokhagymakrémleves tökéletes választás a karácsonyi menübe is. Egyszerű, gyors és fantasztikusan finom! Ha nagy családi összejövetelt tervezel, ez a leves gyorsan elkészíthető akár több főre is, és előre is elkészíthető, így több időt tölthetsz a szeretteiddel.



Fokhagymakrémleves
Hozzávalók
- 10 gerezd fokhagyma
- 1,5 evőkanál zabpehelyliszt (15 g)
- 1 evőkanál vaj (30 g)
- 250 g tejföl (12%-os)
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 1,8 liter zöldségalaplé vagy erőleves (ha nincs ilyen készen, házilag, akkor erőleves kockából vagy zöldségleves kockából is főzhetsz)
- só
- 1 csipet őrölt fehér bors
Feltét személyenként:
- 1 szelet PurPur vita teljes kiőrlésű kenyér szeletelt (A SPAR-ban kapható)
- 5 g reszelt sajt
Elkészítés
- A fokhagymagerezdeket pucold meg. Nyomd szét fokhagymanyomóval egy kisebb tálkába. Tedd félre.
- A petrezselymet mosd meg és vágd finomra.
- Ha nincs készen alapleved, akkor forralj fel vizet és tegyél bele leveskockát. Ez nem a legegészségesebb verzió – viszont gyorsabb.
- Egy lábasban olvaszd fel a vajat, és add hozzá a lisztet. Keverd el és ha már kicsit besűrűsödött, akkor add hozzá a zúzott fokhagymát is, majd öntsd fel alaplével vagy erőlevessel. Habverővel keverd el.
- Sóval, őrölt fehér borssal ízesítsd.
- Egyszer fel kell forrnia, utána add hozzá hőkiegyenlítéssel a tejfölt (azaz, egy merőkanállal vegyél ki a levesből egy tálba, add hozzá a tejfölt, habverővel keverd el, majd lassan öntsd az egészet vissza a levesbe). Ha másodszorra is felforrt, akkor van kész a leves.
- A krémesebb állag érdekében botmixerrel keverd át a kész levest.
- Végül adj hozzá finomra vágott petrezselyemzöldet.
- A tálald sajtos ropogóssal, amit úgy készíthetsz el, hogy a szeletelt kenyérre szórsz egy kis reszelt sajtot és sütőben megpirítod.
Diétánál erre figyelj!
Ez bejött? Van még onnan, ahonnan ez jött. 🙂 Iratkozz fel a hírlevelemre!

